Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Obrovská hrúbka Shiffrinovej pomohla Gutovej k výhre v obráku v Aspene

Mikaela Shiffrinová padá po neskutočnej hrúbke v obrovskom slalome SLého slalomu v americkom vetového pohára 27. novembra 2015. Foto: TASR/AP

Mikaela Shiffrinová padla s jasne najlepšími medzičasmi tri bránky pred cieľom druhého kola.

Aspen 27. novembra (TASR) - Aspen 27. novembra (TASR) - Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová vyhrala v piatok druhý obrovský slalom sezóny Svetového pohára. V americkom stredisku Aspen jej k tomu pomohla neskutočná hrúbka domácej spolufavoritky Mikaely Shiffrinovej, ktorá s jasne najlepšími medzičasmi padla tri bránky pred cieľom druhého kola.




Druhé preteky celého seriálu sa išli bez účasti slovenských zjazdárok. Shiffrinová, ktorú v októbrovej ouvertúre v rakúskom Söldene zdolala len Federica Brignoneová, si vyjazdila v 1. kole 11-stotinový náskok práve pred Taliankou. Tretia Gutová stratila už výrazných 96 stotín, ale druhá časť jej vyšla na výbornú. Zvíťazila s náskokom rovnej desatiny na Rakúšanku Evu-Mariu Bremovú, Brignoneová zaostala 34 stotín, ale je na čele oboch priebežných poradí.

Dvadsaťštyriročná Gutová v cieli slávila svoj 13. triumf kariéry v SP, druhý v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne. Sama tomu nemohla uveriť, lebo chladnokrvná Američanka išla ako líderka po 1. kole priam ukážkovo a po udržaní si odstupu (68 stotín na druhom medzičase) sa jej v záverečnom úseku už vlastne nemalo čo stať. Lenže stačila chvíľka nekoncentrovanosti a v jednej z najľahších bránok tesne pred cieľom Shiffrinová neudržala vo vyjazdenom snehu lyže a v oblúku príliš zatlačil na vnútornú. Navyše sa jej to stalo v takmer plochom dojazde do cieľa a po páde vzdala pokus o akýkoľvek výsledok.




Výsledky obrovského slalomu SP v Aspene:
1. Lara Gutová (Švaj.) 2:02,51 s, 2. Eva-Maria Bremová (Rak.) +0,10 s, 3. Federica Brignoneová (Tal.) +0,34, 4. Manuela Mölggová (Tal.) +0,94, 5. Tessa Worleyová (Fr.) +0,98, 6. Nina Lösethová (Nór.) +1,38, 7. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +1,64, 8. Sara Hectorová (Švéd.) +1,80, 9. Frida Hansdotterová (Švéd.) +2,13, 10. Adeline Baudová (Fr.) +2,18.
Celkové poradie SP a poradie v obrovskom slalome (po dvoch súťažiach):
1. Brignoneová 160 b., 2. Gutová 150, 3. Bremová 112, 4. Worleyová 90, 5. Weiratherová 84, 6. Shiffrinová 80.
.

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová (uprostred) vyhrala v piatok druhý obrovský slalom sezóny Svetového pohára. V americkom stredisku Aspen skončila druhá Rakúšanka Eva-Maria Bremová (vľavo). Tretia bola Talianka Federica Brignoneová.
Foto: TASR/AP