Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenky vyjazdili v 1. kole slalomu Svetového pohára nádejné pozície

Na snímke americká reprezentantka Mikaela Shiffrinová v 1. kole slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej v nedeľu 6. marca 2016. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V úvodnom slalome sezóny dvojnásobná majsterka sveta M. Shiffrinová však jasne demonštrovala, že na ceste za štvrtým malým glóbusom.

Levi 12. novembra (TASR) - Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová si v 1. kole sobotňajšieho slalomu Svetového pohára vyjazdili nádejné pozície. Slovenské lyžiarky si síce do druhej časti súťaže vo fínskom Levi zobrali veľké časové manko na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ale suverénna šampiónka hustých bránok odstavila všetky svoje konkurentky.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola sobotňajšieho finálového slalomu vo švajčiarskom St. Moritzi 19. marca 2016. Petra Vlhová bola po prvom kole na siedmom mieste.
Foto: TASR/AP


V úvodnom slalome novej sezóny olympijská víťazka a dvojnásobná majsterka sveta jasne demonštrovala, že na ceste za jej štvrtým malým glóbusom SP ju ťažko možno zastaviť. Iba 21-ročná Shiffrinová jediná predviedla jazdu, ktorá vyzerala presvedčivo od začiatku do konca. A to aj v strednej časti, v prelome do strminy, kde si síce dala pozor na prvú zatvorenú bránku, ale na rozdiel od súperiek oblúk "nepodržala". Jej náskok na zhodný čas Švajčiarky Wendy Holdenerovej a Švédky Fridy Hansdotterovej predstavoval 72 stotín.

V elitnej pätnástke štartujúcich hneď za nimi sa na predbežnej štvrtej pozícii usadila Shiffrinovej vrstovníčka Petra Vlhová so stratou 89 stotín, keď v snahe o atakovanie bránok urobila niekoľko chybičiek. O zjazdársku generáciu staršia rutinérka, 32-ročná Veronika Velez-Zuzulová išla na úvod zimy taktickejšie a v závese za krajankou nabrala stratu 1,33 s. S vysokým štartovým číslo 40 sa potom medzi obe Slovenky na 5. priečku prešmykla Francúzka Melanie Meillardová. Do dvoch sekúnd za líderkou súťaže sa zmestilo 16 pretekárok.


Slovenská lyžiarka Veronika Velez- Zuzulová počas 2. kola sobotňajšieho finálového slalomu vo švajčiarskom St. Moritzi v sobotu 19. marca 2016.
Foto: TASR/AP


V elitnej pätnástke štartujúcich hneď za nimi sa na predbežnej štvrtej pozícii usadila Shiffrinovej vrstovníčka Petra Vlhová so stratou 89 stotín, keď v snahe o atakovanie bránok urobila niekoľko chybičiek. O zjazdársku generáciu staršia rutinérka, 32-ročná Veronika Velez-Zuzulová išla na úvod zimy taktickejšie a v závese za krajankou nabrala stratu 1,33 s. Do dvoch sekúnd za líderkou sa dostali rovné dve tretiny prvej skupiny pretekárok.