Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

FOTO: V 1.kole slalomu Zuzulová v závese Shiffrinovej, Vlhová piata

Slovenská lyžiarka Veronika Velez Zuzulová v 1. kole slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v americkom Killingtone 27. novembra 2016. Foto: TASR/AP

Zuzulovej predstavením sa prakticky uzavrelo hlavné dianie prvého kola druhého slalomu sezóny.


Killington 27. novembra (TASR) - Slovenským lyžiarkam vyšlo 1. kolo nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára a obe si vybojovali sľubné pozície na atak pódiového úspechu. Veronika Velez-Zuzulová sa "zavesila" za vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú so stratou 65 stotín, Petra Vlhová bola pätnástke piata (+1,54 s).

V americkom Killingtone preteky odštartovala domáca favoritka a 21-ročná Shiffrinová potvrdila svoj štatút slalomovej šampiónky všetkých frontov. Na jej plynulú a presvedčivú jazdu nemala žiadna zo súperiek a sprvoti sa k nej ani jedna nepriblížila. Najviac Švajčiarka Wendy Holdenerová na 94 stotín. Shiffrinovej vrstovníčka Vlhová vyštartovala ako šiesta, urobila pár chybičiek a zaradila sa predbežne za pódium, ktoré v druhých kolách rada atakuje.

Hneď za ňou išla skúsená 32-ročná Velez-Zuzulová, na rytmickej trati sa cítila ako ryba vo vode a v hornej polovici predviedla prvotriednu dynamickú jazdu. Na druhom medzičase dokonca viedla o 19 stotín. V krátkom úseku zatvorených bránok nestačila na dokonale vygradované tempo Američanky, no zaradila sa hneď za ňu. Zuzulovej predstavením sa prakticky uzavrelo hlavné dianie prvého kola druhého slalomu sezóny, keďže ďalšie pretekárky už technicky nestačili. Postupne tiež pod vplyvom zhoršujúceho sa povrchu trate sa odstupy zvyšovali a čakalo sa len na to, či bližšie k pódiovým priečkam "vystrelí" nejaká senzácia, ale nestalo sa tak.