Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Vonnová potvrdila, že vynechá podujatie SP v Garmisch-Partenkirchene

Na archívnej snímke lyžiarka Lindsey Vonnová. Foto: TASR/AP

Lindsey Vonnová má na konte 82 víťazstiev v pretekoch SP.

Garmisch-Partenkirchen 25. januára (TASR) - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová potvrdila, že pre zranenie kolena vynechá víkendové podujatie Svetového pohára v Garmisch-Partenkirchene. V nemeckom stredisku pôjdu ženy v sobotu zjazd a v nedeľu super-G.

"Nanešťastie, nemôžem sa predstaviť v Garmischi," napísala štvornásobná celková víťazka alpského Svetového pohára. "Moje koleno nie je pripravené na súťažnú záťaž. Pracujem na sebe tak tvrdo, ako sa len dá, aby som sa mohla čím skôr vrátiť na svahy," citovala agentúra AP Vonnovú, ktorá zatiaľ neprezradila, či sa stihne zotaviť do štartu MS v Aare (5. - 17. februára).

Tridsaťštyriročná zjazdárka po nedeľňajšom super-G v Cortine d'Ampezzo, ktorý nedokončila, pripustila okamžité ukončenie aktívnej kariéry. Priznala, že ju trápia intenzívne bolesti, ktoré jej spôsobuje poškodený nerv v nohe. Napokon sa rozhodla, že bude napriek zdravotným problémom pokračovať a svoju poslednú sezónu dokončí.

"Je mi veľmi ľúto mojich fanúšikov, ktorí museli merať takú dlhú cestu do Garmischu a nakoniec ma neuvidia v akcii. Takisto sa chcem ospravedlniť Američanom z vojenskej základne, ktorí ma tak silno podporovali v uplynulých rokoch. Uchovám si v pamäti všetky krásne chvíle, ktoré som zažila v Garmischi, najmä moje víťazstvo v slalome," zaspomínala si na svoj triumf z roku 2009.

Vonnová má na konte 82 víťazstiev v pretekoch SP, za celkovo najúspešnejším lyžiarom histórie seriálu Ingemarom Stenmarkom zaostáva o štyri triumfy.