Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Zrušený obrovský slalom v Söldene nahradí v marci americký Aspen

Na archívnej snímke slovenský lyžiar Adam Žampa na trati v 1. kole obrovského slalomu Svetového pohára v rakúskom Söldene. Foto: TASR- Martin Baumann

Októbrové preteky v rakúskom stredisku zrušili pre silný vietor po odjazdení 47 lyžiarov v 1. kole. Stalo sa tak ihneď po dojazde Slováka Adama Žampu, ktorý v cieli figuroval na 39. mieste.

Aspen 22. novembra (TASR) - Náhradou za zrušený obrovský slalom mužov v rakúskom Söldene bude v marci americký Aspen. V stredu to oznámili Americká lyžiarska asociácia (US Ski) a Svetová lyžiarska a snoubordová federácia (FIS).

V pohorí Rocky Mountains v americkom štáte Colorado sa uskutočnia dva preteky v obrovskom slalome (1. a 2. marca) a jeden slalom (3. marca). Predtým sa ešte na území USA uskutočnia 24. a 25. februára "obrák" a slalom v stredisku Palisades Tahoe.

Októbrové preteky v rakúskom stredisku zrušili pre silný vietor po odjazdení 47 lyžiarov v 1. kole. Stalo sa tak ihneď po dojazde Slováka Adama Žampu, ktorý v cieli figuroval na 39. mieste. Musel však súperiť so silným vetrom a hmlou. Jeho brat Andreas išiel tesne pred ním a preteky po chybe nedokončil.