Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Zuzulovej kamarátka Hospová ukončila púť zjazdárskej šampiónky

Nicole Hospová Foto: TASR/AP

Tiroláčka vyhrala v SP celkovo 12 súťaží, v dvoch víťazných slalomoch jej partnerku na pódiu robila jej slovenská súperka

Ehrwald 1. júna (TASR) - Popredná rakúska zjazdárka Nicole Hospová oznámila v pondelok ukončenie svojej veľkej súťažnej kariéry. Informovala o tom domáca tlačová agentúra APA.

Rozhodnutie 31-ročnej pretekárky je prekvapením, lebo práve v uplynulých dvoch sezónach sa jej podarilo dostať späť do bývalej formy. V jej veku však zohral úlohu aj fakt, že nastávajúca sezóna bude bez vrcholných podujatí, z ktorých má kompletne jagavú zbierku 12 medailí. "Nebudem jazdiť večne. Raz príde čas na iný život, napríklad s deťmi," cituje APA jej vyjadrenie z februára.

Hospová mala síce vo svojej ére smolu na výrazné lyžiarske hviezdy ako Kosteličová, Pärsonová, Vonnová, či Mazeová, ale práve v ich tieni "potichúčky" získala v roku 2007 veľký glóbus celkovej víťazky Svetového pohára. Ani na jednorazových vrcholoch nevyčnievala, napriek tomu má individuálne zlato z MS, keď práve v roku 2007 vyhrala obrovský slalom. V tom čase bola aj na výslní slalomu a spolu s krajankou Marlies Schildovou zvádzali v nasledujúcej sezóne v hustých bránkach skvelé dramatické súboje so slovenskou reprezentantkou Veronikou Zuzulovou.

Tiroláčka vyhrala v SP celkovo 12 súťaží, v dvoch víťazných slalomoch jej partnerku na pódiu robila jej slovenská súperka. Rakúska pretekárka je v lyžiarskom svete všeobecne obľúbená a s Veronikou Velez-Zuzulovou má nadštandardne priateľské vzťahy.