Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

M. RYBÁRIKOVÁ: Federer je pre mňa výnimočný, no hanbila som sa pri ňom

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková v štúdiu TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa pred pár dňami postarala vo Wimbledone o senzáciu, a tak sme si ju pred pár dňami pozvali do štúdia TABLET.TV, kde sme ju spoločne prebrali detailnejšie.

Bratislava 29. júla (Teraz.sk) – O jeden z najväčších úspechov slovenského tenisu sa pred pár dňami postarala 28-ročná Magdaléna Rybáriková. Jej postup do semifinále Wimbledonu možno pokojné označiť za „udalosť z ríše snov“, veď ešte v prvých mesiacoch tohto roka po dlhej pauze kvôli zraneniam a následným operáciám figurovala vo svetovom rebríčku WTA na 453. mieste. Po návrate z Anglicka si vo svojom nabitom kalendári našla čas aj na nás, a tak sme sa s ňou pred pár dňami v televíznom štúdiu TABLET.TV porozprávali.

O takom senzačnom úspechu na najslávnejšom tenisovom turnaji na svete sa nesnívalo azda nikomu z Rybárikovej fanúšikov a aj sama Magda si to, čo v Londýne v prvej polovici júla dosiahla, naplno uvedomila až niekoľko hodín po súboji s Muguruzovou. „Bezprostredne po semifinálovej prehre som ešte nevedela naplno doceniť to, čo sa mi podarilo, ale na druhý deň ráno to už bol naozaj krásny pocit. Je to môj jednoznačne najlepší výsledok v kariére,“ rozhovorila sa s úsmevom na perách Magdaléna Rybáriková.

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S MAGDALÉNOU RYBÁRIKOVOU:



Piešťanská rodáčka zdolala na ceste medzi najlepšie wimbledonské kvarteto viacero kvalitných súperiek, pričom jednou z najzvučnejších bola Karolína Plíšková. Nad českou tenistkou, ktorá sa paradoxne po treťom grandslamovom turnaji v tomto roku stala svetovou jednotkou, vyhrala v druhom kole 2:1 na sety, čím sa jej definitívne otvorila cesta za najväčším úspechom v kariére. „Priznám sa, že víťazstvo nad Plíškovou bolo aj pre mňa osobne trochu šokujúce, keďže česká tenistka triumfovala krátko predtým na veľmi kvalitne obsadenom turnaji v Eastbourne. Vo Wimbledone bola tretia nasadená a naozaj som nečakala, že ju zdolám a už vôbec nie na tráve, keďže veľmi dobre servuje. V tomto zápase som však podala jeden z mojich lepších, ak vôbec nie najlepší výkon. Zároveň som vedela, že súperka má predo mnou rešpekt, keďže som videla jej rozhovory pred našim vzájomným zápasom, v ktorých hovorila, že ju čaká asi najťažšie druhé kolo, aké kedy odohrala na grandslamovom turnaji. A práve to som chcela využiť, pokúsila som sa ju teda zaskočiť, čo mi napokon aj vyšlo,“ pokračovala Rybáriková.

Po semifinálovom vypadnutí s 23-ročnou Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou sa slovenské médiá „chytili“ komentáru Rybárikovej krajanky Dominiky Cibulkovej na instagramovom profile španielskej tenistky. Slovenská jednotka totiž pod jej fotku s víťazným gestom po triumfe v semifinále napísala v angličtine „Moje dievča“ s viacerými výkričníkmi a emotikonmi. Ako to vnímala Magda? „Najskôr som o tom vôbec nevedela, ani som to neriešila, keďže to absolútne nemám vo zvyku. Potom mi to niekto z novinárov povedal a opýtal sa ma, že čo si o tom myslím. Lenže ja nechápem, čo by som mala na to hovoriť, podľa mňa je úplne jedno, či dá ona niekomu ´lajk´ alebo nedá, nevidím na tom nič zlé. S Dominikou som sa stretla po mojom návrate na Slovensko, normálne mi zagratulovala, takže akurát médiá z toho urobili bublinu. Medzi nami nie je žiadny problém,“ ozrejmila sympatická tenistka.

Sama to nečakala


Fantastické účinkovanie Magdalény Rybárikovej vo Wimbledone je o to cennejšie, že ho dosiahla po strastiplnom období, ktoré prežívala pred pár mesiacmi. Pre zranenie kolena a zápästia vypadla na dlhší čas z tenisového kolotoča, čo malo za následok jej prepad v rebríčku WTA až do druhej polovice piatej stovky. „Keď som už vedela, že zápästie i koleno sú v poriadku, mojou motiváciou bolo vrátiť sa čo najskôr späť, na priečky, kde som figurovala roky predtým. Sama som však neočakávala, že sa mi to podarí tak rýchlo. Čiže, samozrejme, že som z toho ja i moje okolie príjemne prekvapení. Vážim si to však o to viac, že som prežila naozaj neľahké obdobie a vďaka tvrdej drine a trénerom som dosiahla to, po čom som túžila,“ zamyslela sa momentálne 34. hráčka svetového rebríčka.



Okrem úspešného ťaženia na turnaji v All England Clube sa v jeho útrobách mala Rybáriková možnosť stretnúť, odfotiť a prehodiť pár slov aj s jedným z najväčších tenisových velikánov súčasnosti a tenisovej histórie vôbec Rogerom Federerom. „Ak mám byť úprimná, nebola to nejaká veľká debata, hanbila som sa. Akurát mi zagratuloval, ja som mu takisto popriala veľa šťastia a ešte niečo, ale čo presne, si už ani nepamätám. Následne sme sa spolu odfotili, po čom som tak trošku rýchlo utiekla. Priznávam však, že ho mám veľmi rada a už dávnejšie som hovorila, že pre mňa nie je nikto z tenistov taký, ako je on. Je špeciálny, je to môj idol a veľmi ho obdivujem,“ dodala na margo 19-násobného grandslamového šampióna Magdaléna Rybáriková.