Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Maďarskú reprezentáciu tvoria skúsení hráči, nechýba útočník Priskin

Na snímke vpredu hráč Tomáš Priškin, archívne foto Foto: TASR/Martin Palkovič

Maďari sa predstavia na kontinentálnom šampionáte prvýkrát od roku 1972.

Budapešť 31. mája (TASR) - V záverečnej nominácii maďarskej futbalovej reprezentácie na EURO 2016 sa ocitli aj dvaja skúsení reprezentanti Balázs Dzsudzsák a Zoltán Gera. Tréner Bernd Storck zaradil podľa očakávaní do 23-členného kádra útočníka Tamása Priskina, ktorý pôsobí v Slovane Bratislava.

Maďari sa predstavia na kontinentálnom šampionáte prvýkrát od roku 1972. Vo Francúzsku sa budú spoliehať na viaceré dlhoročné opory na čele s brankárom Gáborom Királym, ktorý má na konte rekordných 102 štartov za národný tím. Vo výbere figurujú prevažne hráči z najvyššej maďarskej a poľskej súťaže, no nachádza sa v ňom aj László Kleinheisler, stredopoliar bundesligového klubu Werder Brémy.

Maďari postúpili na kontinentálny šampionát cez novembrovú baráž, v ktorej vyradili Nórov. EURO 2016 bude pre nich prvým veľkým podujatím od MS 1986 v Mexiku. Svoje účinkovanie vo Francúzsku odštartujú v základnej F-skupine 14. júna, keď narazia na Rakúsko. O štyri dni neskôr si zmerajú sily s Islandom a základnú fázu zavŕšia duelom s Portugalskom 22. júna v Lyone.

Konečná nominácia Maďarska na EURO 2016:
brankári:
Gábor Király (Haladás Szombathely), Dénes Dibusz (Ferencváros Budapešť), Péter Gulácsi (RB Lipsko)

obrancovia: Attila Fiola (Puskás Akadémia), Barnabás Bese (MTK Budapešť), Richárd Guzmics (Wisla Krakov), Roland Juhász (Videoton FC), Ádám Lang (Videoton FC), Tamás Kádár (Lech Poznaň), Mihály Korhut (DVSC)

stredopoliar:
Ádám Pintér (Ferencváros Budapešť), Gergő Lovrencsics (Lech Poznaň), Ákos Elek (DVTK), Zoltán Gera, Ádam Nagy (obaja Ferencváros Budapešť), László Kleinheisler (Werder Brémy), Zoltán Stieber (FC Norimberg)

útočníci:
Balázs Dzsudzsák (FC Bursaspor), Ádám Szalai (Hannover), Krisztián Németh (Al-Gharafa), Nemanja Nikolics (Legia Varšava), Tamás Priskin (SLOVAN BRATISLAVA), Dániel Böde (Ferencváros Budapešť)