Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Maďarskí hádzanári proti Slovensku len s jedným pravým krídelníkom

Gergely Harsányi Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kostru nominácie tvoria hráči z domácej súťaže - zo Szegedu dostali dôveru piati, z tímu úradujúceho majstra MKB Veszprém povolal Mocsai kvarteto hádzanárov, medzi nimi aj Lászlóa Nagya.

Budapešť 30. októbra (TASR) - Tréner maďarskej hádzanárskej reprezentácie Lajos Mocsai nominoval na dvojzápas kvalifikácie o postup na ME 2014 proti Lotyšsku v Gyöngyösi a proti Slovensku v Prešove 17 hráčov.

Zaujímavosťou je, že po vypadnutí Tamása Iváncsika zostal v maďarskom kádri už len jediný pravý krídelník, spoluhráč Tomáša Urbana z Grunfos Tatabánya Gergely Harsányi.

Pri neúčasti dlhoročnej brankárskej stálice Nándora Fazekasa, ktorý sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru, dostala príležitosť dvojica z Pick Szeged Roland Mikler a Péter Tatai.

Kostru nominácie - 11 hráčov - tvoria hráči z domácej súťaže - zo Szegedu dostali dôveru piati, z tímu úradujúceho majstra MKB Veszprém povolal Mocsai kvarteto hádzanárov, medzi nimi aj najväčšiu hviezdu národného tímu Lászlóa Nagya.



nominácia Maďarska na zápasy kvalifikácie o ME 2014 proti Lotyšsku (31. októbra, 19.00) a Slovensku (4. novembra, 17.00):

brankári: Roland Mikler, Péter Tatai (obaja Pick Szeged)

pivoti: Timuzsin Schuch (MKB Veszprém), Szabolcs Szöllösi (Csurgói KK), Szabolcs Zubai (Pick Szeged)

krídelníci: Gergely Harsányi (Grundfos Tatabánya), Gergö Iváncsik (MKB Veszprém), Attila Vadkerti (Pick Szeged)

spojky: Gábor Császár, László Nagy (MKB Veszprém), Máté Lékai (Celje Pivovarna Laško/Slovin.), Kornél Nagy (HB Dunkerque/Fr.), Gábor Ancsin (Pick Szeged), Milorad Krivokapics (Cimos Koper/Slovin.), Tamás Mocsai (Hannover-Burgdorf/Nem.), Ferenc Ilyés (Orlen Wisla Plock/Poľ.), Barna Putics (VfL Gummersbach/Nem.)