Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Felipe Massa ukončí po sezóne 2016 svoju kariéru v F1

Brazílčan Felipe Massa Foto: TASR/AP/Mark Schiefelbein

Tridsaťpäťročný Brazílčan debutoval v seriáli F1 v roku 2002 vo farbách Sauberu. O štyri roky sa posunul k Ferrari, kde zaznamenal aj prvé dve kariérne víťazstvá.

Monza 1. septembra (TASR) - Štrnásta sezóna v seriáli F1 bude zároveň posledná pre 35-ročného brazílskeho jazdca tímu Williams Felipeho Massu. Víťaz jedenástich Veľkých cien ukončí po podujatí v Abu Zabí svoju aktívnu pretekársku kariéru. Informovala o tom agentúra AP.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať svojej manželke a otcovi, mojej celej rodine, manažérovi Nicolasovi a všetkým ľuďom, ktorí ma počas kariéry podporovali. Veľká vďaka patrí tiež všetkým, s ktorými som počas predchádzajúcich rokov spolupracoval. V každom tíme to bola úžasná skúsenosť. Mám veľa krásnych spomienok a ešte raz sa chcem poďakovať všetkým v tých tímoch, v ktorých som pôsobil, pretože mi pomohli tam, kde dnes som," povedal Massa.

Tridsaťpäťročný Brazílčan debutoval v seriáli F1 v roku 2002 vo farbách Sauberu. O štyri roky sa posunul k Ferrari, kde zaznamenal aj prvé dve kariérne víťazstvá. Massa bojoval dokonca o celkový triumf v šampionáte F1, ale v sezóne 2008 prišiel o prvé miesto v záverečnom kole sezóny na domácej VC Brazílie, kde sa napokon radoval z víťazstva Lewis Hamilton.

"Moja kariéra predstihla moje očakávania a som hrdý na to, čo som dosiahol. Som poctený, že môžem ukončiť kariéru v tak skvelom tíme, ako je Williams Martini Racing. Bude to veľmi emotívne, keď svoju kariéru v F1 ukončím na svojej 250. VC práve v Abu Zabí," dodal brazílsky pilot. Meno jeho nástupcu pre sezónu 2017 zatiaľ vedenie Williamsu neoznámilo.

Magnussen dostal zelenú na štart Veľkej ceny Talianska

Dánsky jazdec Kevin Magnussen v službách Renaultu dostal od zdravotníckeho tímu Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) povolenie štartovať na víkendovej Veľkej cene Talianska. Informovala o tom agentúra AP.

"Pripravený pretekať," napísal vo štvrtok na sociálnej sieti Twitter jazdec Renaultu po úspešnej prehliadke zdravotníckym tímom FIA. Magnussen dostal v 6. kole VC Belgicka šmyk v slávnej zákrute Eau Rouge a vo vyše 300-kilometrovej rýchlosti napálil do zvodidiel. Aj napriek hrozivo vyzerajúcej havárii dokázal dánsky jazdec vystúpiť z totálne zničeného monopostu po svojich. Následná zdravotná prehliadka neukázala žiadne vážnejšie zranenia ľavého členku.