Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Majcichovskú desiatku pobeží aj jej štvornásobný víťaz Magyar

Na archívnej snímke Imrich Magyar Foto: TASR/Michal Svítok

On-line sa už prihlásilo aj viacero popredných atlétov.

Trnava 10. marca (TASR) - V nedeľu ožije Majcichov v okrese Trnava tradičným cestným behom na 10 km. Hlavný pelotón sa dá do pohybu presne na pravé poludnie. Organizátori 26. ročníka Majcichovskej desiatky očakávajú vyše 350 mužov, žien, juniorov a junioriek.

On-line sa už prihlásilo aj viacero popredných atlétov. Bude medzi nimi aj Imrich Magyar (AKV Bratislava), štvornásobný víťaz M-10 zo sezón 2006, 2007, 2009 a 2010. Viac prvenstiev na svojom konte, šesť, dosiahol v týchto vidieckych pretekoch iba Bratislavčan Milan Seman (Slávia SVŠT, Inter).

V aktuálnej štartovej listine figurujú i ďalší známi vytrvalci: Branislav Šarkan z MKŠS-AK Kysucké Nové Mesto, premiant M-10 spred dvoch rokov (31:42 min) a vlani strieborný za Jurajom Vitkom, ďalej minuloročný majster Slovenska v čilistovskom krose míliarov Alexander Jablokov (behame.sk), Marek Hladík (PROefekt Bratislava), piaty vo vlaňajších M-SR desiatkarov, či Michal Talán (AC Stavbár Nitra), juniorský účastník krosových ME 2015 vo Francúzsku.

Aj medzi ženami sa majcichovským divákom predstaví na rýchlom okruhu s oficiálnym certifikátom Slovenského atletického zväzu viacero kvalitných bežkýň, napríklad Petra Fašungová (VŠC Dukla Banská Bystrica) s osobným rekordom 36:07 min, ktorý dosiahla v M-10 pred tromi rokmi. Príde i trio Lucia Janečková (BMSC Bratislava, 2. miesto vo vlaňajších M-SR cestných 10 km), Katarína Pokorná (Slávia STU Bratislava, účastníčka lanskej premiéry Európskych hier v Baku) a Katarína Glatzová (Slávia UK Bratislava, 3. priečka v krosových M-SR míliarok 2015).

Elektronické čipy si desiatkari môžu prevziať v majcichovskom kultúrnom dome v deň pretekov od 9.00 do 11.00 h po jednotnej úhrade 5 eur. Na sprievodné súťaže žiactva, so začiatkom o desiatej hodine, sa štartovné neplatí.