Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Majer prestúpil z Rennes do Wolfsburgu za 25 miliónov eur

Na archívnej snímke Chorvát Lovro Majer (v strede) a Maročan Yahya Jabrane bojujú o loptu počas futbalového zápasu. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný Majer odohral za Rennes počas dvoch sezón 78 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil deväť gólov.

Berlín 16. augusta (TASR) - Chorvátsky futbalista Lovro Majer prestúpil z francúzskeho Stade Rennes do VfL Wolfsburg. Cena transferu mala dosiahnuť 25 miliónov eur. Bundesligista podpísal s hráčom päťročnú zmluvu. Prestupová suma by mala byť tretia najvyššia v histórii Wolfsburgu.

Dvadsaťpäťročný Majer odohral za Rennes počas dvoch sezón 78 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil deväť gólov. Bývalý hráč Dinama Záhreb uviedol, že ho teší prestup do Wolfsburgu. "Som naozaj šťastný. Už sa neviem dočkať, kedy sa to konečne rozbehne. Naozaj sa teším na spoluprácu s mojimi novými spoluhráčmi i s Nikom Kovačom a jeho trénerským tímom. Chcem pomôcť, vydať zo seba maximum a dosiahnuť tímové ciele," citovala Majera agentúra AFP.

Stredopoliar vybojoval s národným mužstvom tretie miesto na MS 2022 v Katare, keď nastúpil v každom zo siedmich zápasov. Celkovo odohral za Chorvátsko 22 duelov a strelil štyri góly.

"Je to kreatívny, technicky veľmi nadaný hráč, ktorý sa v posledných dvoch rokoch vo Francúzsku osvedčil," uviedol Sebastian Schindzielorz, športový riaditeľ Wolfsburgu, ohľadom novej posily. Klub hľadal náhradu za nemeckého reprezentanta Felixa Nmecha, ktorý prestúpil do Borussie Dortmund za 30 miliónov eur.