Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Majster sveta v obrovskom slalome Ligety si vážne poranil koleno

Na archívnej snímke Ted Ligety Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný Američan odcestuje domov do zámoria, kde absolvuje podrobnejšie vyšetrenia.

Oberjoch 27. januára (TASR) - Olympijský víťaz a majster sveta v obrovskom slalome Ted Ligety asi bude musieť predčasne ukončiť sezónu. Počas stredajšieho tréningu v nemeckom stredisku Oberjoch si totiž pri páde roztrhol krížny väz v pravom kolene.

Ligety o zranení informoval prostredníctvom sociálne siete. Tridsaťjedenročný Američan odcestuje domov do zámoria, kde absolvuje podrobnejšie vyšetrenia u šéfa lekárskeho oddelenia tímu USA Kylea Wilkensa.

"Všetci dobre vieme, že lyžovanie je nebezpečný šport, no vždy som si myslel, že sa vyhnem zraneniam, ktoré môžu ukončiť moju sezónu," napísal Ligety, ktorý odjazdil uplynulú sezónu so štyrmi skrutkami po tom, čo si na tréningu zlomil ľavé zápästie. V prebiehajúcom ročníku zatiaľ zaostával za očakávaniami, v poradí obrovského slalomu v SP mu patrí priebežne šiesta pozícia a jediné pódiové umiestnenie v tejto disciplíne zaznamenal pred tromi mesiacmi, keď vyhral preteky v Söldene. Okrem aktuálneho zranenia sa trápil s problémami chrbta a boku.