Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Majstrami sveta vo futsale sú Brazílčania, vo finále zdolali Španielov

Brazílski futsalisti sa radujú zo zisku trofeje Foto: TASR/AP

Brazílčania tak obhájili trofej a získali už svoj piaty titul.

Bangkok 18. novembra (TASR) - Majstrami sveta vo futsale sa stali Brazílčania, ktorí vo finále v thajskom Bangkoku zdolali Španielsko 3:2 po predĺžení. "Kanárici" tak obhájili trofej a získali už svoj piaty titul.

Brazílčania rovnako ako pred štyrmi rokmi pokorili v boji o zlato Španielov, keď rozhodujúci gól dosiahol 19 sekúnd pred koncom nadstaveného času Neto a odmietol tak penaltový rozstrel.

Vo vyrovnanom zápase sa po bezgólovom prvom polčase dostali do vedenia Juhoameričania, dvoma gólmi v rýchlom slede zo štandardiek však Španieli otočili vývoj. Falcao ale napokon poslal duel do predĺženia.

Talianski futsalisti si vybojovali bronzové medaily, keď si v zápase o tretie miesto poradili s Kolumbiou 3:0. Skóre otvoril Romano a ďalšie dva zásahy pridal Fortino.

Bolo to veľké finále, ktoré ukázalo, že futsal si zaslúži viac pozornosti. V tomto atraktívnom zápase museli byť diváci na špičkách až do konca. Bojovali sme do posledných momentov a aj keď Španieli dali dva góly, stále sme si verili. " Je to ako sen," povedal kouč Brazílie Marcos Sorato.

Smútok netajil kouč Španielov Venancio Lopez: "Myslím si, že sme viac riskovali a diktovali tempo zápasu. Preto sme si zaslúžili iný výsledok, ale taký je šport. Viedli sme 2:1 a mali sme šance na tretí gól, to sa nám však nepodarilo."

Finále:

Španielsko - Brazília 2:3 po predĺžení (0:0, 2:2)

Góly: 30. Torras, 31. Aicardo - 25. a 50. Neto, 37. Falcao



o 3. miesto:

Taliansko - Kolumbia 3:0 (0:0)

Góly: 28. Romano, 33. a 40. Fortino


Prehľad majstrov sveta vo futsale:

1989 v Holandsku: Brazília

1992 v Hongkongu: Brazília

1996 v Španielsku: Brazília

2000 v Guatemale: Španielsko

2004 v Taiwane: Španielsko

2008 v Brazílii: Brazília

2012 v Thajsku: Brazília