Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Mak po dvoch rokoch opúšťa Sydney FC

Na snímke záložník slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Mak počas tlačovej konferencie. Foto: TASR - Martin Baumann

Sydney sa skončila sezóna po vyradení v semifinále play off A-League, keď tím nestačil na Central Coast Mariners (1:2, 0:0).

Sydney 22. mája (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Mak po po dvoch rokoch opúšťa austrálsky klub Sydney FC. O jeho odchode po konci sezóny informoval účastník A-League v stredu na svojej oficiálnej webstránke.

Tridsaťtriročný ofenzívny univerzál prišiel do Sydney v roku 2022 po pôsobení v maďarskom Ferencvárosi. Za tím z najväčšieho austrálskeho mesta odohral dokopy 53 ligových zápasov, v ktorých strelil 20 gólov. Mužstvu pomohol k triumfu v Austrálskom pohári a k dvom postupom do ligového semifinále. V minulosti obliekal aj dres 1. FC Norimberg, PAOK Solún, Zenitu Petrohrad či Konyasporu.

Sydney sa skončila sezóna po vyradení v semifinále play off A-League, keď tím nestačil na Central Coast Mariners (1:2, 0:0). Okrem Maka nebudú v mužstve pokračovať ani obranca Jack Rodwell a brankár Adam Pavlesic, hosťovania sa skončili obrancovi Gabrielovi Lacerdovi a útočníkovi Fabiovi Gomesovi. "Chcel by som sa poďakovať všetkým odchádzajúcim hráčom za odvedené výkony, každý z nich bol pozitívnym prínosom pre klub. Želám im len to najlepšie v budúcnosti a ich ďalšej kariére," uviedol pre klubový web Ufuk Talay, tréner Sydney FC.