Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Maka nepustilo na Nemcov svalové zranenie: Čas hral proti mne

Na snímke slovenský futbalista Róbert Mak. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa vlastných slov by mohol byť Mak v poriadku už o sedem dní.

Lille 27. júna (TASR) - Na osemfinálový súboj s Nemeckom (0:3) na EURO 2016 sa nestihol včas zotaviť. Krídelníka slovenskej futbalovej reprezentácie Róberta Maka nepustilo do zápasu s úradujúcimi majstrami sveta zranenie zadného stehenného svalu a tak výkon svojich spoluhráčov sledoval iba z lavičky náhradníkov. Ako sám priznal, prežíval to viac, ako keby im mohol pomôcť priamo na ihrisku.

"Môžem potvrdiť, že sú rozhodne väčšie nervy sedieť na lavičke, ako hrať," povedal 25-ročný hráč gréckeho klubu PAOK Solún, ktorý si svalové zranenie privodil v záverečnom stretnutí B-skupiny s Anglickom (0:0). "Vyvíjalo sa to dobre, ale čas hral proti mne. Skúšal som to na predzápasovom tréningu, ale napokon som sa po dohode s lekármi rozhodol neriskovať. Nebol som stopercentne pripravený," priznal Mak, ktorého zranenie nie je vážne a podľa vlastných slov by mohol byť v poriadku už o sedem dní.

Z lavičky sa mu zápas sledoval ťažko, priznal však, že Nemecko vyhralo zaslúžene. "Nemci ukázali svoju silu, ale chlapci bojovali statočne," vyhlásil Mak, ktorý mal z celkového vystúpenia slovenskej reprezentácie na šampionáte len tie najlepšie pocity. Slováci pri svojej premiére postúpili zo skupiny, vo vyraďovacej fáze im však vystavil stopku jeden z najväčších favoritov celého turnaja. "Skutočne sa nám podarilo niečo fantastické. Boli sme tu prvýkrát a postúpili sme do osemfinále, hoci sa pre nás turnaj nezačal šťastne. Potom sme však ukázali, že máme silu a zdolali sme Rusko. Verili sme si aj na Nemcov, ale treba priznať, že postúpil lepší," dodal Mak, ktorý sa teší na zaslúžený odpočinok po náročnej sezóne. V nej patril vo svojich kluboch spolu s Marekom Hamšíkom medzi najvyťaženejších hráčov slovenského výberu.