Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Šport

Malenovský zdolal vo finále SP v Mnichove Vadovičovú

Na snímke zľava slovenskí reprezentanti v parastreľbe Veronika Vadovičová a Radoslav Malenovský. Foto: TASR/Dano Veselský

V kategórii tímová malorážka dokázali Malenovský a Vadovičová získať striebornú medailu. Vo finále nestačili len na ukrajinskú dvojicu.

Mníchov 21. júla (TASR) - Slovenskí paralympijskí strelci si úspešne počínali na podujatí Svetového pohára v Mníchove. Veronika Vadovičová a Rado Malenovský bojovali proti sebe o zlato vo finále spoločnej súťaže mužov a žien v streľbe zo vzduchovky v ľahu.

Malenovský dokázal Vadovičovú zdolať o 0,3 bodu, čím jej odplatil prehru z finále majstrovstiev Európy v Nórsku. Slovenský strelec si okrem zlatej medaily odniesol aj striebro v kategórii malorážka na 3x40 rán a bronz vo vzduchovke v stoji.

V kategórii tímová malorážka dokázali Malenovský a Vadovičová získať striebornú medailu. Vo finále nestačili len na ukrajinskú dvojicu. Slovenskému tímu sa darilo aj vo vzduchovke v ľahu, kde sa Malenovský spolu s Vadovičovou a Morvayom umiestnili na tretej priečke. Informoval o tom portál paralympic.sk.

Vadovičová v malokalibrovka v ľahu nastrieľala 251,9 bodov a prekonala tak svetové maximum. Z Nemecka si slovenská parastrelkyňa odnáša okrem tímových úspechov a striebra v zmiešanej kategórii aj striebornú medailu v malorážke na 3x40 rán. Rovnako striebornú medailu získal Štefan Kopčík v súťaži vo vzduchovke v stoji medzi zrakovo postihnutými.

Trénera Milana Goleňa mrzelo vystúpenie Kristíny Funkovej "Finále v R9 jej nevyšlo a skončila ôsma, pričom v kvalifikácii strieľala famózne a 625,1 bodu je úžasný výsledok. Zároveň jej osobný rekord. Neviem, či vekom ešte spadá do kategórie juniorov, ale ak áno, tak určite stanovila juniorský svetový rekord," povedal Goleň pre paralympic.sk.

SP v Mníchove:

Vzduchovka v stoji – muži: 1. Dorošenko (Ukr.), 2. Galogavros (Gréc.), 3. MALENOVSKÝ (SR).

Vzduchovka v stoji – ženy: 1. Babská (Poľ.) 2. Hiltropová (Nem.), 3. Ščetniková (Ukr.), 4. Vadovičová (SR)

Vzduchovka v stoji – zrakovo znevýhodnení: 1. Dulin (Fr.), 2. KOPČÍK (SR).

Vzduchovka v ľahu – mix: 1. MALENOVSKÝ (SR), 2. VADOVIČOVÁ (SR), 3. Hiltropová (Nem.).

Vzduchovka v ľahu – tímová súťaž: 3. SLOVENSKO (Vadovičová, Malenovský, Morvay).

Vzduchovka v ľahu – R5: 19. Funková (SR)

Ľubovoľná malokalibrovka 3 x 40 – ženy: 1. Hiltropová (Nem), 2. VADOVIČOVÁ (SR), 3. Ščetnikovová (Ukr.).

Ľubovoľná malokalibrovka 3 x 40 – muži: 1. Ju (Kórea), 2. MALENOVSKÝ (SR), 3. Alariani (SAE).

Ľubovoľná malokalibrovka 3×40 – tímy: 1. Ukrajina (Dorošenko, Ščetnikovová), 2. SLOVENSKO (Malenovský, Vadovičová), 3. Nemecko (Zimmerman, Hiltropová).

Ľubovoľná malokalibrovka v ľahu – mix: 1. VADOVIČOVÁ (SR) 251,9 – nové svetové maximum, 2. Hiltropová (Nem.), 3. Saavedra (Šp.) … 16. Malenovský (SR).

Ľubovoľná malokalibrovka v ľahu – R9 mix: 1. De La Forest (Fr.), 2. Beveová (Fr.), 3. Liverani (Tal.)… 8. Funková (SR).