Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Šport

Malý futbal-ME: V záverečnej nominácii figuruje aj Jendrišek

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Slovensko na predchádzajúcich domácich ME v Košiciach obsadilo konečnú piatu priečku, keď vo štvrťfinále prehralo 0:1 s neskorším majstrom z Azerbajdžanu.

Bratislava 14. mája (TASR) - Bývalý futbalový reprezentant Erik Jendrišek figuruje v záverečnej nominácii Slovenska na ME v malom futbale. Kontinentálny šampionát sa uskutoční v Bosne a Hercegovine (1.-8. júna) a mužstvo Petra Barnišina sa predstaví v C-skupine. Slovensko sa v Sarajeve postupne stretne s Chorvátskom (1. júna o 17.45), Španielskom (3. júna o 15.45) a Českom (4. júna o 20.45).

"Na turnaji nás čaká veľmi náročná a nevyspytateľná skupina. Dalo by sa povedať, že z každého koša sme dostali toho najnáročnejšieho súpera. My sme však maximálne odhodlaní pobiť sa o úspech. Boj o hráčske miestenky na záverečný šampionát bol od všetkých hráčov naozaj ukážkový a nominácia sa nerodila vôbec ľahko. Počas kempov, prípravných zápasov reprezentácie a taktiež EMF Nations Games sme mali možnosť interakcie s viacerými hráčmi, z ktorých sa vyprofilovala užšia skupina, ktorá najlepšie spĺňa naše očakávania a herný systém, ktorým sa chceme prezentovať. V kabíne u nás panuje veľmi pozitívna atmosféra a odhodlanie cítiť z každého hráča," uviedol Barnišin, ktorý povedie mužstvo na šampionáte premiérovo z pozície hlavného trénera.

Slovensko na predchádzajúcich domácich ME v Košiciach obsadilo konečnú piatu priečku, keď vo štvrťfinále prehralo 0:1 s neskorším majstrom z Azerbajdžanu. "Káder prešiel výraznou obmenou. EMF Nations Games v Galante ukázali, že máme silu sa pobiť aj s najsilnejšími tímami v Európe. Záležať bude, ako sa dokážu hráči vyrovnať s tlakom, pretože je rozdiel medzi prípravným podujatím a vrcholným šampionátom. Tréner vyberal hráčov podľa vlastného konceptu a podľa toho, ako chcú hrať. V tíme sú behavejší hráči, ktorí sa budú snažiť hrať atraktívny malý futbal. Mne už zostáva tímu iba držať prsty, aby to dopadlo minimálne tak dobre ako naposledy. Erik Jendrišek sa v prípravných kempoch aj v dvojzápase s Maďarskom ukázal ako hráč, ktorý nám môže veľmi pomôcť. Pevne verím, že bude pre tím pridanou hodnotou. Jeho odhodlanie je enormné a ak nastúpi, môže byť jedným z rozhodujúcich faktorov v zápasoch," skonštatoval prezident Peter Králik pre oficiálnu webovú stránku Slovenského zväzu malého futbalu.

RTVS Šport prinesie divákom prenosy z 15 zápasov v základnej časti vrátane všetkých stretnutí slovenskej reprezentácie na ME. "Myslím si, že šampionát bude na veľmi vysokej úrovni a na turnaji už nebude slabé mužstvo. V zápasoch budú rozhodovať detaily. Náš základný cieľ bude postúpiť zo skupiny a veľmi radi by sme boli, keby sa nám už konečne podarí dostať do semifinále. Každopádne musíme ísť od zápasu k zápasu a nie riešiť, čo by mohlo byť a nejako kalkulovať. Viesť národný tím ako kapitán znamená pre mňa veľa. Cítim veľkú zodpovednosť voči celému tímu. Veľmi si vážim každý jeden reprezentačný štart a teraz je to ešte vzácnejšie z pozície kapitána," zdôraznil Jaroslav Repa.



Záverečná nominácia SR na ME v malom futbale v Bosne a Hercegovine:

Brankári: Erik Feriančik, Martin Kapraľ

Hráči v poli: Rudolf Beliš, Roland Černák, Martin Ďuráči, Dušan Dzíbela, Jakub Hudec, Erik Jendrišek, Martin Jurkemik, Filip Kis, Adam Kuľha, Dušan Malovec, Tomáš Mikluš, Milan Nestorik, Miroslav Porvazník, Jaroslav Repa, Peter Terpaj



program zápasov SR v základnej C-skupine:

v sobotu 1. júna o 17.45 SLOVENSKO - Chorvátsko

v pondelok 3. júna o 15.45 SLOVENSKO - Španielsko

v utorok 4. júna o 20.45 SLOVENSKO - Česko