Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Manchester City zvýši kapacitu Etihad Stadium na 60.000 divákov

John Stones oslavuje po strelení úvodného gólu svojho tímu počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Manchester City a Leicester City na Etihad Stadium v ​​Manchestri 15. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Kapacita štadióna by sa mala rozšíriť približne o 7000 miest. Projekt zahŕňa aj novú fanúšikovskú zónu, klubový obchod, múzeum a hotel so 400 lôžkami.

Manchester 18. apríla (TASR) - Úradujúci anglický futbalový majster Manchester City predstavil plány na rozšírenie kapacity svojho štadióna. Po dobudovaní by sa malo na tribúny Etihad Stadium zmestiť viac ako 60.000 divákov. Projekt počíta aj s novým hotelom, klubovým múzeom a ďalšími obchodmi a zariadeniami. Celkovú investíciu odhaduje klub Premier League na 300 miliónov libier.

Ako v utorok informovala agentúra AFP, kapacita štadióna by sa mala rozšíriť približne o 7000 miest. Projekt zahŕňa aj novú fanúšikovskú zónu, klubový obchod, múzeum a hotel so 400 lôžkami.

Minulý týždeň sa Etihad dostal na zoznam 10 štadiónov, ktoré by mohli hostiť zápasy majstrovstiev Európy v roku 2028 v prípade úspešnej kandidatúry Spojeného kráľovstva a Írska. Štadión City by mal mať počas EURO kapacitu 61.000 divákov. "Našou prioritou je miestna komunita. Verím, že tento návrh prinesie pre ňu dlhodobé ekonomické a sociálne príležitosti," uviedol výkonný riaditeľ "Citizens" Danny Wilson.

Etihad Campus, ktorý pozostáva aj z tréningového centra a sídla klubu, oficiálne otvorili v roku 2012. Predchádzajúce rozšírenie južnej tribúny na Etihad Stadium dokončili pred ôsmimi rokmi. V súčasnosti má štadión na futbalové zápasy kapacitu 53.400 miest.