Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Manchester mal podpísať s Mourinhom predbežnú dohodu

Jose Mourinho Foto: TASR/AP

Po svojom konci v tíme úradujúceho ostrovného šampióna Chelsea Londýn mal Portugalčan na stole viacero ponúk.


Manchester 20. marca (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United údajne podpísal predbežnú dohodu o spolupráci s trénerom Jose Mourinhom. V nedeľu o tom informoval španielsky denník El Pais.

Ak sa obe strany po prebiehajúcej sezóne definitívne dohodnú, predbežný kontrakt sa zmení na finálny. V prípade, že by ho vedenie "červených diablov" neponúklo portugalskému trénerovi do 1. mája, vyplatí mu päť miliónov libier. Ak sa tak nestane ani v priebehu ďalšieho mesiaca, 1. júna príde Mourinhovi na účet ďalších desať miliónov.

El Pais napísal, že predbežné dohody o spolupráci sú v dnešnom futbale bežné. Podľa španielskeho periodika si exekutíva United na jeden strane poistila služby skúseného kormidelníka, na druhej sa ešte nerozhodla, či po Louisovi van Gaalovi dá priestor jemu, alebo Ryanovi Giggsovi. Futbaloví experti tvrdia, že ak Manchester neskončí v tabuľke Premier League do prvej štvorky, na trénerskú stoličku s určitosťou zasadne práve Mourinho.

Po svojom konci v tíme úradujúceho ostrovného šampióna Chelsea Londýn mal Portugalčan na stole viacero ponúk. Lákali ho do Interu Miláno či Realu Madrid, obe strany však následne médiám potvrdili, že Mourinho je už dohodnutý s Manchestrom. "Cítim, že budúcu sezónu odštartujem v novom klub projekt, ktorý bude pre mňa pravdepodobne najlepší," vyhlásil nedávno.