Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Manchester United chce nakupovať, Van Gaala zatiaľ nepotvrdil

Na snímke skupinové foto hráčov Manchestru United pred zápasom štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov Manchester United - Bayern Mníchov na štadióne Old Trafford v Manchestri v utorok 1. apríla 2014. Foto: TASR/AP

V Manchesti príde k veľkej obmene kádra v defenzíve, očakávajú sa príchody hráčov, ktorí nahradia veteránov Ria Ferdinanda a Nemanju Vidiča.

Manchester 15. mája (TASR) - Príjmy Manchestru United zabezpečia anglickému futbalovému klubu finančnú stabilitu umožňujúcu nákup posíl. Vďaka rôznym obchodným aktivitám a postupu do štvrťfinále Ligy majstrov vzrástli tržby klubu o 26 percent.

"Tieto príjmy chceme investovať do nákupu nových hráčov. Všetci v klube sme pripravení ťažko pracovať, aby sme pre United opäť získali stratené pozície," vyhlásil Ed Woodward, viceprezident klubu.

"Červení diabli", ktorí skončili v domácej ligovej súťaži až na siedmom mieste, prepustili trénera Davida Moyesa len 10 mesiacov po jeho angažovaní. V Manchesti príde k veľkej obmene kádra v defenzíve, očakávajú sa príchody hráčov, ktorí nahradia veteránov Ria Ferdinanda a Nemanju Vidiča. Podľa agentúry AP je najvážnejším kandidátom na trénera anglického veľkoklubu ostrieľaný lodivod holandskej reprezentácie Louis van Gaal.

Špekulácie


Holanďan Louis van Gaal zostáva hlavným favoritom na uvoľnený post trénera Manchestru United. Mediálne špekulácie, že ho oficiálne vymenujú vo štvrtok pred zverejnením finančných výsledkov anglického futbalového klubu, sa však ukázali ako neopodstatnené.

"Všetci v klube pracujú tvrdo na tom, aby mužstvo na budúcu sezónu opäť bojovalo o titul a ďalšie trofeje," uviedol v oficiálnom stanovisku druhý muž exekutívy klubu Ed Woodward. Manchester United chce meno nástupcu v apríli prepusteného Davida Moyesa oznámiť ešte pred štartom svetového šampionátu v Brazílii, kde van Gaal povedie holandskú reprezentáciu.

Šesťdesiatdvaročný van Gaal vo svojej úspešnej trénerskej kariére na lavičke anglického klubu ešte nesedel, vyhral ale ligové tituly v Holandsku, Španielsku i Nemecku. Viedol Barcelonu i Bayern Mníchov a s Ajaxom Amsterdam triumfoval v Lige majstrov.

Moyesa odvolali na Old Trafforde len desať mesiacov po tom, ako nahradil legendárneho Sira Alexa Fergusona. V posledných štyroch stretnutiach v sezóne prevzal funkciu dočasného trénera Ryan Giggs, ktorý údajne už hovoril s van Gaalom o možnosti stať sa jeho asistentom.