Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Manchesterské derby ovládli United, City decimujú nové zranenia opôr

Na snímke uprostred hráč Liverpoolu Philippe Coutinho strieľa gól, vpravo brankár United David De Gea v odvete osemfinále Európskej ligy Manchester United - FC Liverpool (1:1) vo štvrtok 17. marca 2016. Foto: TASR/AP

Manchester City sa prehrou v derby pravdepodobne pripravil o možnosť bojovať o titul, keď na lídra súťaže Leicester City stráca už 15 bodov.

Manchester 21. marca (TASR) - Manchester sa po nedeli odel do červenej farby. V prestížnom mestskom derby 31. kola anglickej Premier League sa z víťazstva 1:0 tešili futbalisti United, ktorých triumf na pôde City zariadil v 16. minúte talentovaný mladík Marcus Rashford.

"Červení diabli" sa tak udržali v hre o prvú štvorku, zo šiestej priečky na ňu aktuálne strácajú jediný bod, spoločne s West Hamom a Citizens majú však zápas k dobru. Tretí Arsenal má 55 bodov.

Manchester City sa prehrou v derby pravdepodobne pripravil o možnosť bojovať o titul, keď na lídra súťaže Leicester City stráca už 15 bodov, hoci odohral o zápas menej. V nedeľňajšom zápase navyše prišiel o ďalších dvoch zranených hráčov - brankára Joea Harta a krídelníka Raheema Sterlinga.

"Ide o svalové zranenia a tie sú vždy nevyspytateľné. Myslím, že ich absencia nebude krátka. Očakávam, že tri až štyri týždne sa budeme musieť zaobísť bez ich služieb. Je to pre nás tvrdá rana, prednedávnom sme prišli o oboch stopérov (Kompanyho a Otamendiho - pozn.). Nasleduje reprezentačná prestávka, ktorá nám padne vhod. Zostáva mi len modliť sa, aby sa nikto ďalší nezranil...," povedal tréner City Manuel Pellegrini, pre ktorého je rozsiahla maródka problémom pred štvrťfinále Ligy majstrov. V ňom sa City predstaví prvýkrát v histórii, 6. a 12. apríla ho čaká dvojzápas proti Parížu Saint-Germain.

Na hráčoch Manchestru United nezanechalo vypadnutie v osemfinále Európskej ligy UEFA 2015/2016 s FC Liverpool žiadne stopy. Proti mestskému sokovi predviedli zodpovedný výkon. "Toto víťazstvo nás naštartuje do ťažkého záveru sezóny a dodá nám sebavedomie. V šatni som videl na hráčoch spontánnu radosť. Dosiahli sme cenný výsledok, čo ocenili aj naši fanúšikovia," vyhlásil tréner "červených diablov" Louis van Gaal, ktorý vyzdvihol výkon 18-ročného hrdinu stretnutia Rashforda. "Je to ozajstný útočník, ktorý dokáže strieľať góly v každej pozícii. Veľmi sa mi páči jeho prístup k povinnostiam a hra, ktorú predvádza. Stále má len 18 rokov a treba s ním trpezlivo pracovať, ale raz môže byť z neho veľká hviezda United," dodal holandský kormidelník.