Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Mandous nahradil Pavlenku, do českej nominácie pribudol aj Král

Brankár Aleš Mandous Foto: mskzilina.sk

Česi nastúpia na prvý duel v 2. skupine A-divízie LN tento štvrtok proti Švajčiarom. O tri dni neskôr privítajú opäť v pražskom Edene hráčov Španielska.

Praha 30. mája (TASR) - Brankár Aleš Mandous zo Slavie Praha nahradil Jiřího Pavlenku v nominácii českej futbalovej reprezentácie na júnové stretnutia Ligy národov. Tréner Jaroslav Šilhavý dodatočne povolal aj stredopoliara Alexa Krála z West Hamu United.

Česi nastúpia na prvý duel v 2. skupine A-divízie LN tento štvrtok proti Švajčiarom. O tri dni neskôr privítajú opäť v pražskom Edene hráčov Španielska. Vo štvrtok 9. júna zabojujú na pôde Portugalska v Lisabone a v nedeľu 12. júna ich budú Španieli hostiť v Malage.

"Jiří Pavlenka je žiaľ chorý, a tak sme už na konci minulého týždňa kontaktovali Aleša Mandousa," uviedol manažér a vedúci reprezentácie Tomáš Pešír na webe repre.fotbal.cz. "Vyťaženie Alexa Krála vo West Hame nebolo počas sezóny také, aké by sme si my aj Alex predstavovali. Vieme však, že na tréningu drel o to viac. Navyše každý deň trénoval s hráčmi, ktorí skončili na siedmom mieste najkvalitnejšej ligy sveta. Chceme ho vidieť a mať ho dva týždne v tíme," povedal Šilhavý.

Aktualizovaná nominácia českej futbalovej reprezentácie:



brankári: Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň), Tomáš Vaclík (Olympiakos Pireus), Aleš Mandous (Slavia Praha)
obrancovia: Tomáš Petrášek (Raków Čenstochová), Václav Jemelka (Sigma Olomouc), Milan Havel (Viktoria Plzeň), Aleš Matějů (FC Benátky), David Zima (FC Turín), Jakub Brabec (Aris Solún), Jaroslav Zelený (FK Jablonec), Vladimír Coufal (West Ham United)
stredopoliari: Václav Černý (Twente Enschede), Tomáš Souček, Alex Král (obaja West Ham United), Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň), Ladislav Krejčí (Sparta Praha), Michal Sadílek (Twente Enschede), Jakub Pešek (Sparta Praha), Ondřej Lingr (Slavia Praha), Jakub Jankto (FC Getafe), Adam Vlkanova (FC Hradec Králové)
útočníci: Václav Jurečka (1. FC Slovácko), Jan Kuchta (Lokomotiv Moskva), Adam Hložek (Sparta Praha)