Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Šport

Maradona vyhral spor s talianskymi daňovými úradmi, tie to popierajú

Diego Maradona Foto: TASR/AP Photo

Právny zástupca Angelo Pisani v piatok uviedol, že jeho klient nemusí uhradiť sumu 40 miliónov eur, ktoré od neho žiadal neapolský daňový úrad.

Rím 1. februára (TASR) - Bývalý fenomenálny argentínsky futbalista Diego Maradona vyhral 30 rokov starý spor v Taliansku ohľadom daňového úniku.

Právny zástupca Angelo Pisani v piatok uviedol, že jeho klient nemusí uhradiť sumu 40 miliónov eur, ktoré od neho žiadal neapolský daňový úrad.

"Diego Maradona sa môže vrátiť do Talianska ako slobodný človek. Je oslobodený od všetkých dlhov, nikdy sa nevyhýbal platiu daní. Diego sa opäť vráti do Neapola, aby pozdravil mesto, ľudí...," cituje agentúra Reuters Pisaniho.

S niekoľkohodinovým odstupom však slová Maradonovho právnika dementovala daňová agentúra Agenzia delle Entrate, ktorá vo svojom vyhlásení uviedla, že "neanulovala deklarovaný dlh a ani ho neupravila."

Pri predchádzajúcich návštevách Apeninského polostrova polícia Maradonovi kvôli splateniu dlhu skonfiškovala hodinky Rolex a diamantové náušnice. V roku 2010 juhoamerický ex-futbalista plánoval oslavu 50. narodenín v Neapole, ale napokon pre hrozbu zo strany daňových orgánov na exhibičný duel nepricestoval.

SSC Neapol je v aktuálnej tabuľke Serie A na druhom mieste so stratou troch bodov na vedúci Juventus Turín.