Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Marcel Haščák je novou posilou Karlových Varov

Na archívnej snímke Marcel Haščák Foto: TASR - Pavel Neubauer

K mužstvu by sa mal pripojiť budúci týždeň na začiatku prípravy na ľade.

Karlove Vary 24. júla (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Marcel Haščák okúsi prvýkrát v kariére najvyššiu českú súťaž. Dvadsaťosemročný krídelník po dvoch sezónach v KHL uzavrel zmluvu s extraligovým klubom HC Energie Karlove Vary. K mužstvu by sa mal pripojiť budúci týždeň na začiatku prípravy na ľade.

"S Marcelom sme do rokovaní vstúpili približne pred štrnástimi dňami. Je to dôrazný, silový korčuliar v ideálnom veku, naviac pravák. Domnievam sa, že je to správny typ pre naše mužstvo. Teší nás, že hráč prejavil veľký záujem o angažmán v Karlových Varoch, i keď mal iné ponuky. Svoju rolu mohlo takisto zohrať, že sa z reprezentácie pozná s Martinom Bartekom," uviedol pre klubový web športový manažér HC Energie Jaromír Kverka st.

Popradský odchovanec okrem svojho materského klubu obliekal v slovenskej extralige aj dres Košíc, uplynulé dve sezóny strávil v KHL, najprv hral za Dinamo Riga a naposledy za Amur Chabarovsk. Haščák je trojnásobným účastníkom MS, z Helsínk 2012 si priniesol striebornú medailu.