Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Marcel Hossa je kandidátom na hráča mesiaca českej extraligy

Marcel Hossa, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Brat trojnásobného víťaza Stanleyho pohára Mariána Hossu sa strelecky presadil v úvodných piatich zápasoch extraligy, jeho gólostroj sa zastavil až v dohrávke 6. kola s Vítkovicami.

Praha 4. októbra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marcel Hossa v službách HC Škoda Plzeň je jedným z troch kandidátov na ocenenie pre najlepšieho hráča českej extraligy. Anketu organizuje web hokej.cz, ktorý vybral hráčov a fanúšikovia môžu za nich hlasovať prostredníctvom aplikácie na sociálnej sieti Facebook.

Najlepší strelec KHL z roku 2010 Hossa prišiel do Plzne pred začiatkom tejto sezóny a v jej úvode napĺňa povesť strelca. Brat trojnásobného víťaza Stanleyho pohára Mariána Hossu sa strelecky presadil v úvodných piatich zápasoch extraligy, jeho gólostroj sa zastavil až v dohrávke 6. kola s Vítkovicami. Hossa má po šiestich zápasoch bilanciu 5+2 a aj vďaka jeho výkonom sa tím drží na popredných priečkach súťaže.

Ďalšími kandidátmi na hráča mesiaca sú útočník Litvínova Viktor Hübl a brankár Mladej Boleslavi David Rittich. Hlasovanie prebieha do 5. októbra.