Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šesťnásobný majster sveta Marián Jung sa teší na pohodu s rodinou

Marián Jung Foto: TASR/Dušan Hein

Oddych počas vianočných sviatkov mu preto padne vhod, vychutná si ho s najbližšími.

Banská Bystrica 23. decembra (TASR) - Vodný motorista Marián Jung môže byť s rokom 2015 spokojný. Na majstrovstvách Európy získal dva tituly, ďalší, prestížnejší, pridal na MS formuly 500 a zvládol náročnú obhajobu vlaňajších prvenstiev. Oddych počas vianočných sviatkov mu preto padne vhod, vychutná si ho s najbližšími.

Člen VŠC Dukla Banská Bystrica je už spoľahlivým "dodávateľom" medailí z vrcholných podujatí. Výborné renomé vo svete vodného motorizmu potvrdil aj v sezóne 2015. "Bol to vydarený rok, keďže sa mi podarilo obhájiť všetky tri tituly z predošlej sezóny. Som za to veľmi rád a budem sa to snažiť obhájiť aj v ďalšej sezóne. Bude to asi omnoho ťažšie, no dáme do toho všetko úsilie," uviedol v rozhovore pre TASR Jung.

K obhajobe prvenstiev na majstrovstvách Európy v triedach 0-500 a 0-700 opäť pridal aj najcennejší titul v kráľovskej kubatúre formuly 500. "Určite by sa dalo dosiahnuť aj viac. Maximom by bolo, keby som vyhral všetky preteky. To sa nepodarilo, keďže sa vyskytli nejaké technické problémy. S tým však treba počítať. Keby to takto išlo ďalej, bol by som spokojný," poznamenal Jung. V kráľovskej kubatúre bol po celý seriál na čele a za sebou opäť nechal najväčších konkurentov, ktorými boli Maďar Havas a Talian Hencz.

Slovenský pretekár sa po sezóne radoval už zo svojho šiesteho titulu majstra sveta, titulov majstra Európy má rovných desať. "Dve podujatia som nedokázal vyhrať, hoci som v nich viedol. Na druhej strane to tak mohlo dopadnúť aj na ostatných pretekoch. Odpadol mi kábel zo sviečky, alebo mi dvesto metrov pred cieľom mi prasklo koliesko v prevodovke. Tým som dal šancu mojim súperom, ktorí boli odrazu predo mnou. Ak by som mal vyjadriť moju spokojnosť v percentách, tak by to bolo sto percent, no nemusel som súperom dávať túto šancu," uviedol Jung.

Úspešný člen banskobystrickej Dukly už myslí na novú sezónu, v ktorej nechce podliezať latku. "Testy sú zatiaľ so starým člnom, no novšími motormi. Už sa však dorába nový, s novými nápadmi, a koncom januára by som mal skúšať úplne nový čln," prezradil úspešný pretekár.

Mohlo by sa zdať, že sa po medailových žatvách z uplynulých sezón dostaví strata motivácie. V prípade šesťnásobného majstra sveta to však nehrozí. "Momentálne ma ženie to, že máme nové "hračky." To ma posúva ďalej. Napĺňa ma to, že skúšame niečo nové," prezradil Marián Jung. Aj úspešný slovenský reprezentant sa už teší na najkrajšie sviatky v roku. Vianočnú atmosféru si vychutná s najbližšími. "Už som položil aj parkety. Piecť sa však nechystám, asi už kúpime niečo napečené. Teraz v zime si budem užívať rodinu, manželku, deti i televíziu. To bude moja vianočná pohoda. Konečne bez roboty," dodal Jung.