Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Marinčinov víťazný debut, tréner Edmontonu Eakins: Hral solídne

Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin (na snímke vľavo) zažil víťazný debut v zámorskej NHL, keď jeho Edmonton v noci na piatok 6. decembra 2013 rozdrvil na domácom ľade Colorado 8:2. Na snímke vpravo hráč Colorada Maxime Talbot. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový obranca na ľade odohral 15 minút a 25 sekúnd, pričom dostal príležitosť zahrať si aj v presilovkách a v jednom oslabení.

Edmonton 6. decembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin zažil víťazný debut v zámorskej NHL, keď jeho Edmonton v noci na piatok rozdrvil na domácom ľade Colorado 8:2.

Dvadsaťjedenročný košický odchovanec, ktorý dostal premiérovú pozvánku od predstaviteľov kanadského klubu v stredu, nastúpil v drese s číslom 85 v tretej obrannej dvojici "olejárov" po boku Coreyho Pottera. Na ľade odohral 15 minút a 25 sekúnd, pričom dostal príležitosť zahrať si aj v presilovkách a v jednom oslabení. Hoci pri svojej profiligovej premiére nebodoval, zanechal dobrý dojem, okrem dvojminútového trestu za držanie hokejky si pripísal aj jeden plusový bod.

"Myslím si, že hral vzadu solídne a presne to požadujem každý večer od nášho obrancu," vyjadril sa pre oficiálnu webstránku "olejárov" na adresu Marinčina tréner domáceho tímu Dallas Eakins.

Bývalý mládežnícky reprezentant je trinástym slovenským hokejistom, ktorý sa v prebiehajúcom ročníku NHL predstavil na zámorských klziskách. Pozvánku do prvého tímu Edmontonu si vypýtal svojimi kvalitnými výkonmi na farme, v drese Oklahomy City Barons odohral v tomto ročníku AHL 20 stretnutí, v ktorých nazbieral dva góly, šesť asistencií a štyri plusky. Urastený, 196 cm vysoký zadák figuruje aj v širšej 55-člennej nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na februárový olympijský turnaj v Soči.