Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Mário Bližňák po dvoch sezónach končí v drese Slovana

Mário Bližňák ešte v drese HC Slovan Bratislava. Foto: TASR / Martin Bauman

Slovenský hokejový útočník Mário Bližňák sa sťahuje zo Slovana Bratislava do českej extraligy.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Mário Bližňák sa sťahuje zo Slovana Bratislava do českého extraligového klubu HC Škoda Plzeň. Do Plzne odchádza po vzájomnej dohode s vedením účastníka KHL, informovala oficiálna internetová stránka "belasých".

Podľa webu plzeňského klubu podpísal Bližňák so Západočechmi zmluvu do konca sezóny. Po konci ročníka by sa mal 27-ročný center opäť vrátiť do Slovana, ktorého dres si oblečie v nasledujúcej sezóne 2015/2016.

Bližňák odohral v aktuálnej sezóne KHL 28 duelov, zväčša nastupoval vo štvrtej formácii Slovana, pričom do štatistík si pripísal iba dve asistencie, šesť trestných minút a 13 mínusových bodov.

Dubnického odchovanca draftoval v roku 2005 klub NHL Vancouver Canucks (205. miesto), za "kosatky" odohral dokopy šesť zápasov (1+0), väčšinu času v zámorí však strávil na farme v Manitobe. Po sezóne 2010/2011 sa vrátil do Európy a dohodol sa na kontrakte so Spartou Praha. V roku 2012 získal so slovenskou reprezentáciou striebro na MS v Helsinkách, následne sa upísal bratislavskému Slovanu.