Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Björgenová tri mesiace po pôrode plánuje návrat do bielej stopy

Marit Björgenová so zlatou olympijskom medailou v lyžiarskom šprinte žien klasickou technikou vo vo Whistleri 17. februára 2010 Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročná Nórka sa stala mamičkou v závere decembra 2015, otcom dieťaťa je bývalý nórsky reprezentant v severskej kombinácii Fred Börre Lundberg.

Oslo 2. marca (TASR) - Pre dvoma mesiacmi porodila syna a už plánuje návrat do bielej stopy. Elitná nórska bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová oznámila, že 12. marca sa zúčastní na lokálnych pretekoch pri meste Rognes.

"Teším sa na preteky v známom prostredí. Na lyže sa postavím po dlhšom čase a myslím, že to bude ideálna príležitosť otestovať si formu," citovala agentúra DPA 6-násobnú olympijskú šampiónku a 14-násobnú majsterku sveta.

Björgenová pôvodne plánovala sa predstaviť aj na exhibičných pretekoch v Sarpsborgu, ale napokon uprednostnila Rognes. Tridsaťpäťročná Nórka sa stala mamičkou v závere decembra 2015, otcom dieťaťa je bývalý nórsky reprezentant v severskej kombinácii Fred Börre Lundberg.