Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hantuchová oslávila narodeniny postupom do štvrťfinále v Marakéši

Na snímke Slovenka Daniela Hantuchová Foto: TASR/Martin Baumann

V stredajšom stretnutí 2. kola zdolala v pozícii nasadenej jednotky Španielku Lourdes Dominguezovú Linovú za 1:38 h v dvoch setoch 7:5 a 6:2. V boji o semifinále ju čaká turnajová šestka Číňanka Šuaj Pcheng. Hantuchová sa hneď v úvode ...

Marakéš 23. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila v deň svojich 31. narodenín do štvrťfinále turnaja WTA v marockom Marakéši. V stredajšom stretnutí 2. kola zdolala v pozícii nasadenej jednotky Španielku Lourdes Dominguezovú Linovú za 1:38 h v dvoch setoch 7:5 a 6:2. V boji o semifinále ju čaká turnajová šestka Číňanka Šuaj Pcheng.

Hantuchová sa hneď v úvode stretnutia ujala vedenia 2:0, jej súperka ale manko zmazala a po ďalšom brejku podávala španielska tenistka za stavu 5:4 zo svojho pohľadu na zisk prvého setu. Slovenka ale zabojovala a sériou troch víťazných hier vybojovala obrat na 7:5. Druhé dejstvo bolo v úvode festivalom stratených podaní, v koncovke už ale Hantuchová jasne dominovala a tešila sa z postupu.

dvojhra - 2. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (1-SR) - Lourdes Dominguezová Linová (Šp.) 7:5, 6:2, Šuaj Pcheng (Čína) - Maryna Zanevská (Ukr.) 6:4, 7:6 (5), Shahar Peerová (Izr.) - Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (3)

dvojhra - 1. kolo:
Polona Hercogová (Slovenia) - Čang Šuaj (Čína) 6:2, 6:2