Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Marseille hrozí vylúčenie z európskych futbalových súťaží na rok

Futbaloví fanúšikovia zapaľujú dymovnice pred začiatkom futbalového zápasu finále Európskej ligy Olympique Marseille - Atlético Madrid na štadióne v Lyone 16. mája 2018. Foto: TASR/AP

Klub musí tiež zaplatiť pokutu 100.000 eur a nahradiť škody, ktoré jeho fanúšikovia spôsobili počas májového finále Európskej ligy na štadióne Lyonu.

Nyon 25. júla (TASR) - Francúzskemu futbalovému klubu Olympique Marseille hrozí pre pretrvávajúce problémy s fanúšikmi zákaz štartu v európskych súťažiach na rok. Európska futbalová únia (UEFA) dala klubu podmienku, ktorá potrvá dva roky.

OM musí tiež zaplatiť pokutu 100.000 eur a nahradiť škody, ktoré jeho fanúšikovia spôsobili počas májového finále Európskej ligy na štadióne Lyonu. V tejto sezóne musí Marseille navyše odohrať úvodný domáci zápas pred prázdnymi tribúnami a v nasledujúcom vystúpení zatvoriť obe tribúny za bránkami.

Fanúšikovia Marseille neudržali na uzde emócie pri finálovej prehre s Atleticom Madrid 0:3. UEFA pri rozhodovaní brala do úvahy aj incidenty z predchádzajúcich duelov proti Salzburgu a Lipsku. Informovala o tom agentúra AP.