Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Martin Štrbák opúšťa švédsky hokejový klub Rögle

Martin Štrbák Foto: TASR/Milan Kapusta

Majster sveta z Göteborgu a držiteľ celkovo troch medailí zo svetových šampionátov hral v Rögle od začiatku sezóny, v 23 vystúpeniach si pripísal jednu gólovú prihrávku a 24 trestných minút.

Štokholm 5. decembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Štrbák odchádza z klubu švédskej najvyššej súťaže Rögle BK. Aktuálne posledný tím tabuľky Elitserien sa v stredu dohodol s 37-ročným skúseným zadákom na okamžitom ukončení spolupráce. Informuje o tom oficiálna internetová stránka klubu.

Majster sveta z Göteborgu a držiteľ celkovo troch medailí zo svetových šampionátov hral v Rögle od začiatku sezóny, v 23 vystúpeniach si pripísal jednu gólovú prihrávku a 24 trestných minút. Okrem Štrbáka sa klub v stredu rozlúčil aj so službami amerického beka Toma Preissinga.

"Naše mužstvo je živý organizmus, ktorý sa počas sezóny rôznym spôsobom formuje, čo v sebe zahŕňa aj takéto zmeny," zdôvodnil svoje kroky pre klubový web športový manažér Pelle Svensson.

Pre Štrbáka to bola už druhá zastávka v Rögle, za "bielo-zeleno-červených" odohral už v sezóne 2008/2009 24 zápasov s bilanciou 1 gól a 5 asistencií.