Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Martinová sľúbila viac pozornosti i peňazí pre Hry Commonwealthu

Britský princ Harry (vľavo), britský princ William (druhý zľava), jeho manželka Kate a jamajský šprintér Usaim Bolt sa rozprávajú počas stretnutia na Hrách Commonwealthu v škótskom Glasgowe 29. júla 2014. Foto: TASR/AP

Na post prezidenta ju v stredu v novozélandskom Aucklande zvolili delegáti kongresu.

Auckland 2. septembra (TASR) - Britka Louise Martinová bude ako prvá žena v histórii stáť na čele Federácie Hier Commonwealthu (CGF). Na post prezidenta ju v stredu v novozélandskom Aucklande zvolili delegáti kongresu. V hlasovaní zdolala doterajšieho lídra princa Tunku Imrana z Malajzie.

Problémami sužovaná organizácia každé štyri roky pripravuje Hry Commonwealthu, v súčasnosti ale čelí výzve nájsť dostatok sponzorov a finančných prostriedkov v preplnenom športovom kalendári. Niekdajšia škótska plavkyňa Martinová sľúbila, že na hry pritiahne viac špičkových športovcov a budú tak zaujímavejšie pre sponzorov i organizátorov.

O usporiadanie Hier Commonwealthu je čoraz menší záujem, o rok 2018 mali záujem iba dvaja kandidáti - austrálske stredisko Gold Coast dostalo prednosť pred Hambantotou v Srí Lanke. Jediným záujemcom o hry v roku 2022 bol juhoafrický Durban, keďže už vo februári sa odhlásil kanadský Edmonton. Informovala agentúra Reuters.