Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vážna nehoda hokejistu Kolenu: po náraze do stromu ho operovali

Havarované auto pri Turčianskej Štiavničke v okrese Martin. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

"Hokejový útočník MHC Mountfield Martin Milan Kolena mal dnes skoro ráno vážnu autonehodu," uvádza sa v správe na oficiálnej stránke klubu. Bol kapitán Slovenska vlani na juniorskom šampionáte.


Martin 15. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Milan Kolena mal v sobotu v ranných hodinách vážnu dopravnú nehodu a musel podstúpiť operáciu.

Informoval o tom jeho zamestnávateľ MHC Mountfield Martin prostredníctvom svojej oficiálne stránky na sociálnej sieti. "Hokejový útočník MHC Mountfield Martin Milan Kolena mal dnes skoro ráno vážnu autonehodu. Následne podstúpil v Martine operáciu. K ďalším veciam ohľadom tejto smutnej udalosti sa vyjadríme dodatočne. Všetkým štyrom zraneným osobám prajeme veľa síl a to veľmi potrebné zdravie," uvádza sa v krátkej správe na oficiálnej stránke klubu. Tá ďalej uvádza, že dvadsaťročný útočník sa zranil pri nehode, ktorá sa odohrala v sobotu o šiestej ráno po náraze auta Hyundai ix 35 do stromu na ceste III. triedy v katastri obce Turčianska Štiavnička v okrese Martin a zranili sa pri nej štyria ľudia.

Milan Kolena
Foto: TASR/Martin Baumann
TASR o nehode informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík. Dvadsaťročný vodič z Martina podľa neho pri prechádzaní pravotočivej zákruty na ceste z Turčianskej Štiavničky do Sučian z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru. "Následne mimo vozovku a ľavou bočnou časťou vozidla narazil do stromu. Pri dopravnej nehode utrpeli vodič, dvaja muži vo veku 21 rokov a jedna žena vo veku 20 rokov ťažké zranenia. U vodiča bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 25.000 eur," dodal krajský policajný hovorca.

Kolena odštartoval sezónu v HC Košice, no po trinástich dueloch zamieril do rodného Martina. Dovedna odohral v extralige 20 zápasov s bilanciou päť gólov a štyri asistencie. V minulosti pôsobil v Slovane Bratislava a bol kapitán Slovenska na vlaňajšom juniorskom šampionáte.