Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Matič prestúpil do Rennes, podpísal dvojročnú zmluvu s opciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Cítim sa tu vítaný a oceňujem vrelé prijatie. Od prvého rozhovoru sa mi páčil projekt, ktorý mi predostreli a vysvetlili, povedal 35-ročný stredopoliar, ktorý má aj slovenské občianstvo.

Rím 15. augusta (TASR) – Srbský futbalista Nemanja Matič podpísal zmluvu s francúzskym Rennes. S účastníkom Ligue 1 sa dohodol na dvojročnom kontrakte s opicou na ďalšiu sezónu, tú predošlú strávil v AS Rím. Ten zaňho obdržal tri milióny eur.

"Hral za veľké európske kluby a má úžasné skúsenosti. Je to komplexný a inteligentný stredopoliar, ktorý má cit pre taktiku a dokáže diktovať tempo hry," citovala oficiálna webstránka AS Rím Floriana Mauricea, technického riaditeľa Rennes.

"Cítim sa tu vítaný a oceňujem vrelé prijatie. Od prvého rozhovoru sa mi páčil projekt, ktorý mi predostreli a vysvetlili," povedal 35-ročný stredopoliar, ktorý má aj slovenské občianstvo. Do Ríma prišiel pred rokom ako voľný hráč z Manchestru United, v minulosti získal s Chelsea dva ligové tituly (2015, 2017) a pôsobil aj v Benfice Lisabon či Košiciach, s ktorými vybojoval v sezóne 2008/2009 Slovenský pohár.