Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Mbappe chce podľa prezidenta Paríža Saint-Germain zotrvať v klube

Futbalista Paríža St. Germain Kylian Mbappe sa pozerá na loptu v zápase francúzskeho Superpohára Paríž St. Germain - FC Toulouse v Paríži v stredu 3. januára 2024. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný kanonier, ktorý strelil v prebiehajúcej sezóne už 24 gólov, má kontrakt len do konca júna a o jeho budúcnosti v PSG sa špekuluje už niekoľko rokov.

Paríž 10. januára (TASR) - Prezident Paríža Saint-Germain tvrdí, že Kylian Mbappe chce zotrvať v hlavnom meste Francúzska. Nasser Al-Khelaifi zároveň vyhlásil, že najlepší klub pre hviezdneho útočníka je práve majster Ligue 1.

Dvadsaťpäťročný kanonier, ktorý strelil v prebiehajúcej sezóne už 24 gólov, má kontrakt len do konca júna a o jeho budúcnosti v PSG sa špekuluje už niekoľko rokov. Už vlani v lete sa zdalo, že opustí Paríž a prestúpi do Realu Madrid a rovnaká situácia je aj teraz.

"Nebudem tajiť, že chcem, aby Kylian zostal. Najlepší hráč na svete je Kylian a najlepší klub je preňho Paríž," Al-Khelaifi reagoval na množiace sa informácie o odchode svojho ofenzívneho klenotu. "Má tu k dispozícii najlepšie tréningové centrum na svete, najlepšieho trénera na svete (pozn., Luis Enrique) a každý rok má istotu, že si zahrá Ligu majstrov. Sme minimálne v osemfinále, ak nie vo štvrťfinále, semifinále, či finále," pokračoval Al-Khelaifi.

Po novom roku sa v médiách objavila informácie, že Mbappe sa už dohodol s Realom, no samotný hráč to následne dementoval a uviedol, že ešte neučinil rozhodnutie o tom, kde bude v budúcnosti pôsobiť.

Majster sveta z roku 2018 hrá v Parku princov od roku 2017 a po sezóne mu vyprší zmluva. PSG je na čele francúzskej Ligue 1 a v osemfinále Ligy majstrov sa stretne so španielskym Realom Sociedad San Sebastian. Parížania majú opäť najvyššie ciele v najprestížnejšej klubovej súťaži, získať trofej sa im však v histórii klubu ešte nepodarilo.

Mbappe predĺžil s PSG, kde pôsobí od začiatku tejto sezóny aj slovenský reprezentačný kapitán Milan Škriniar, zmluvu v roku 2022. Tá mu podľa denníka Le Parisien zaručila plat 72 miliónov eur ročne, podpisový bonus 150 miliónov a vernostný bonus, ktorý vzrástol počas troch rokov zo 70 na 90 miliónov eur. Al-Khelaifi však zdôraznil, že to, či v klube zostane, "nie je otázka peňazí". Informovala agentúra AFP.