Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Mbappe oznámil vedeniu PSG, že v lete odíde

Na snímke Kylian Mbappe. Foto: TASR/AP

Mbappe sa minulé leto rozhodol neaktivovať klauzulu a nepredĺžiť kontrakt s úradujúcim francúzskym šampiónom, ktorý vyprší už o pár mesiacov - 30. júna.

Paríž 15. februára (TASR) - Francúzsky futbalista Kylian Mbappe oznámil vedeniu Paríža St. Germain, že v lete opustí klub. Meno 25-ročného útočníka sa najčastejšie skloňuje v súvislosti so záujmom Realu Madrid. Informovala AFP.

Mbappe sa minulé leto rozhodol neaktivovať klauzulu a nepredĺžiť kontrakt s úradujúcim francúzskym šampiónom, ktorý vyprší už o pár mesiacov - 30. júna. Po tomto termíne sa stane voľným hráčom a môže podpísať zmluvu s iným klubom. Svoje rozhodnutie oznámil vo štvrtok v tréningovom centre PSG, ktoré sa nachádza v západnom predmestí Paríža v Poissy.

Mbappe odštartoval profesionálnu kariéru v AS Monaco. Do Paríža prišiel v auguste 2017 najskôr na hosťovanie a neskôr na prestup. Katarským kapitálom dotovaný klub z francúzskej metropoly za neho zaplatil 180 miliónov eur, čo je doteraz druhý najdrahší transfer v histórii svetového futbalu.

S PSG získal päť titulov v Ligue 1 a šiesty má na dosah, trikrát vyhral Francúzsky pohár, dvakrát Ligový pohár, v covidom poznačenej sezóne 2019/2020 postúpil so St. Germain do finále Ligy majstrov. V ňom nestačil francúzsky tím na Bayern Mníchov.

S Francúzskom bol Mbappe majster sveta (2018), o štyri roky neskôr v Katare nedovolili "Les Bleus" obhájiť vo finále titul Argentínčania. Pomohol aj k prvenstvu v Lige národov (2020/2021). Za národný tím odohral zatiaľ 75 zápasov, strelil 46 gólov.