Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

McClarena v Newcastli nahradí Benitez

Rafael Benitez Foto: TASR/AP

Skúseného španielskeho kouča predstavil manažment United médiám len niekoľko hodín po tom, ako prepustil jeho predchodcu.

Newcastle 11. marca (TASR) - Vedenie anglického futbalového klubu Newcastle United v piatok s okamžitou platnosťou prepustilo trénera Stevea McClarena. Jeho nástupcom sa stal Rafael Benitez. Skúseného španielskeho kouča predstavil manažment United médiám len niekoľko hodín po tom, ako prepustil jeho predchodcu. McClaren doplatil na neuspokojivé výsledky tímu v Premier League, v ktorej "straky" aktuálne okupujú 19. miesto v 20-člennej tabuľke.

Severoanglický klub zažíva nevydarený ročník, v ktorom sa nad ním vznáša hrozba zostupu. McClaren bol pod tlakom už niekoľko týždňov, definitívne mu "zlomila väz" sobotňajšia domáca prehra s Bournemouthom (1:3). Nahradil ho Benitez, ktorý predtým viedol aj konkurenčný Liverpool, Chelsea, SSC Neapol či Real Madrid. Čaká ho ťažká úloha, do konca sezóny zostáva desať kôl. O 17. miesto v tabuľke, ktoré zaručuje záchranu v elitnej spoločnosti, sa United popasujú so Sunderlandom a Norwichom.

Ako informoval web britskej televízie BBC, 55-ročný Španiel podpísal zmluvu na tri sezóny. Do Newcastlu si so sebou priviezol aj trojicu asistentov Fabia Pecchiu, Francisca de Miguela Morena a Antonia Gomeza Pereza. "Mám to potešenie, že som sa upísal klubu s tak slávnou históriou. Čaká nás náročná záchrana v súťaži, ale ja verím, že to spolu dokážeme. Všetci musíme potiahnuť za spoločný povraz, potrebovať budeme aj podporu fanúšikov. Osobne som veľmi rád, že som sa vrátil do Premier League," uviedol na tlačovej konferencii Benitez, ktorý v januári prišiel o pozíciu hlavného trénera v Reale Madrid.

McClaren vydržal na lavičke NUFC iba deväť mesiacov. United majú aktuálne 24 bodov z 28 zápasov. V tejto fáze sezóny nikdy nebol v tabuľke tak nízko, ako je tomu v súčasnosti. "Cítili sme, že zmena bola potrebná, aby sme si zachovali príslušnosť v Premier League aj v budúcej sezóne," uviedol športový riaditeľ Lee Charnley.