Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

ME: Francúzi bez zraneného Dembeleho, návraty Umtitiho a Comana

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Úradujúci majstri sveta Francúzi sa na úvod kvalifikácie predstavia 22. marca v Moldavsku, o tri dni neskôr nastúpia v Parku princov proti Islandu.

Paríž 14. marca (TASR) - Útočník Ousmane Dembele z FC Barcelona nefiguruje pre svalové zranenie v nominácii trénera francúzskej futbalovej reprezentácie Didiera Deschampsa na úvodné dva zápasy kvalifikácie EURO 2020. Naopak, do kádra "Les Bleus" sa po vyliečení vracajú stopér "blaugranas" Samuel Umtiti a krídelník Kingsley Coman z Bayernu Mníchov.

Dvadsaťjedenročný Dembele nedohral stredajší odvetný duel osemfinále Ligy majstrov 2018/2019 s Olympique Lyon (5:1), v ktorom sa aj strelecky presadil. Okrem neho v Deschampsovom výbere chýbajú pre zranenie kolena aj obrancovia Lucas Hernandez a Benjamin Mendy.

Úradujúci majstri sveta Francúzi sa na úvod kvalifikácie predstavia 22. marca v Moldavsku, o tri dni neskôr nastúpia v Parku princov proti Islandu.

Nominácia Francúzska na zápasy kvalifikácie EURO 2020 proti Moldavsku (22. marca v Kišinove) a Islandu (25. marca v Paríži):


brankári: Alphonse Areola (Paríž Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

obrancovia: Lucas Digne, Kurt Zouma (obaja FC Everton), Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa (obaja Paríž Saint-Germain), Benjamin Pavard (VfB Stuttgart), Djibril Sidibe (AS Monaco), Raphael Varane (Real Madrid), Samuel Umtiti (FC Barcelona)

stredopoliari: N'Golo Kante (Chelsea Londýn), Blaise Matuidi (Juventus Turín), Tanguy Ndombele (Olympique Lyon), Paul Pogba (Manchester United), Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur)

útočníci: Kingsley Coman (Bayern Mníchov), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Olivier Giroud (Chelsea Londýn), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Anthony Martial (Manchester United), Kylian Mbappe (Paríž Saint-Germain), Florian Thauvin (Olynmpique Marseille)