Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenským plavcom sa nedarilo ani v sobotu, do finále iba štafeta

Richard Nagy, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Najlepší výsledok dosiahol na 200 m motýlik Richard Nagy.

Glasgow 4. augusta (TASR) - Ani v sobotu sa slovenským plavcom nepodarilo v individuálnych súťažiach na ME v Glasgowe postúpiť z rozplavieb do finále. Najlepší výsledok dosiahol na 200 m motýlik Richard Nagy, ktorý vyhral svoju rozplavbu, ale časom 2:00,22 min. skončil až na celkovom 23. mieste spomedzi 37 štartujúcich.

Nagy si vylepšil osobné maximum v tejto disciplíne. Podľa facebookového profilu Slovenskej plaveckej federácie nastúpil napriek silnej bolesti ramena.

Na 50 m znak obsadila Karolína Hájková 33. miesto. Štartovala v piatej rozplavbe, v ktorej skončila desiata časom 29,61 s. Na prsiarskej stovke sa nedarilo Andree Podmaníkovej, vo svojej rozplavbe obsadila desiate miesto a časom 1:12,18 min. uzatvárala celkové poradie medzi 48 klasifikovanými pretekárkami. Na 100 m voľný spôsobom sa predstavil Adam Halas, ktorý zaplával čas 52,09 s a obsadil celkovú 74. priečku. Vo svojej rozplavbe bol ôsmy.

Slováci sa predpoludním predstavili ešte v štafete na 4x200 m voľný spôsob - mix. Kvarteto Adam Halas, Richard Nagy, Nikoleta Trníková a Laura Benková obsadilo v prvej rozplavbe piate miesto, keď časom 8:04,58 min. utvorilo nový národný rekord v tejto disciplíne. Spomedzi 9 štartujúcich tímov postúpilo do osemčlenného finále, najlepší čas dosiahli Rusi (7:33,16). Finále je na programe o 19.28 SELČ.

Daabousová s Miškechovou vo voľnom duu na 15. mieste

Slovenské akvabely Nada Daabousová a Diana Miškechová nepostúpili do finále voľných zostáv párov na ME v plaveckých športoch v Glasgowe. V kvalifikácii obsadili zverenky trénera Gábora Szaudera 15. miesto… Za zostavu na hudbu z Cirque du Soleil Almaluna si od rozhodkýň vyslúžili známku 77,9333 bodu.

"Dievčatá dostali lepšie ohodnotenie ako za piatkový technický program, v ktorom tiež skončili na 15. priečke, hoci tam boli nejaké chybičky. Myslím si, že pri spoločnej premiére podali veľmi dobrý výkon. Miškechová štartovala na seniorských ME vôbec prvýkrát, získala cenné skúsenosti," povedala pre TASR choreografka slovenských zostáv Nora Szauder.

Do finále postúpili z prvého miesta favorizované Rusky Svetlana Kolesničenková a Varvara Subbotinová, ktoré dostali 96,0333 bodu. Druhé skončil Ukrajinky Anastasia Savčuková s Elizabetou Jachnovovou a tretie Talianky Linda Cerrutiová s Costanzou Ferrovou, ktoré v máji triumfovali na podujatí Svetovej série v Šamoríne.