Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Na ME si Hochschornerovci netradične neužili medailu

Pavol (vpredu) a Peter Hochschornerovci Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa Petra Hochschornera zašli primerane do rizika.

Krakov 9. júna (spravodajca TASR) - Vo finále deblistov sa očakával súboj slovenských dvoch lodí o medailu, zo snahy však vzácny kov nevyťažili. Úradujúci vicemajstri Európy bratia Pavol a Peter Hochschornerovci obsadili až 7. miesto so stratou na zlatých Francúzov Labarella - Peschiera 3,80 sekundy, 10. skončili bratanci Ladislav a Peter Škantárovci, keď vynechali úplne poslednú 24. bránku, no aj bez tejto hrúbky by sa vo výsledkoch neposunuli.

Peter Hochschorner začerstva hneď v cieli analyzoval, čo sa mohlo urobiť inak, aby vybojovali desiatu individuálnu medailu v obdivuhodnej kariére na ME. "Celkove som z tej jazdy nemal taký pocit, že skončíme až siedmi. Človek si niekedy myslí, že to ide, no čas je zlý. Zajazdili sme však čisté jazdy, je začiatok sezóny a vieme, na čom máme popracovať. Chceli sme viac, no ostatným to šlo lepšie."

Podľa Petra Hochschornera zašli primerane do rizika. "Vrch trate sme sa snažili v hustých bránkach zajazdiť rovnako ako v kvalifikačnej jazde, pozorne a čisto, na spodku nám nevyšli úplne dve protivody a spomalili sme, čo sa odrazilo na čase."



Pavol Hochschorner popísal aj užitočnosť siedmeho miesta. "Nám je to teoreticky jedno, nachádzame sa v oddychovej sezóne a o výsledky nám až tak nejde. Uvedomujeme si aj, že keď chýbajú, šport sa uberá u nás na Slovensku dole vodou. My však nie sme stroje, ani roboti a nemôžeme makať neustále naplno."

Pocity pred nedeľou nenaznačovali, že sa zrodí až siedme miesto, aj keď nejaké signály sa ozvali. Pavol Hochschorner: "Vždy máme obavy, pred každými významnými pretekmi, niekedy sa ťažko vyhnúť náhlym okolnostiam na vode. Trénovali sme všelijako, v rôznych kanáloch, príliš sme túto vodu nepoznali. Keby sme si zvolili lepšiu stopu, asi by bolo lepšie, no či by to stačilo, neviem. Voda sa menila, na čas výrazne vplývala, my si ťažko môžeme niečo vyčítať."



Finále kajakárok upútalo okrem slovenskej absencie, historicky raritnej, hlavne suverénnosťou víťaznej Britky Pennieovej a aj hrúbkami, keď až šesť žien z elitnej desiatky aspoň raz minulo bránku.

Finálové výsledky

C2: 1. Pierre Labarelle - Nicolas Peschier (Fr.) 95,33 (0), 2. Marcin Pochwala - Piotr Szczepanski (Poľ.) 96,25 (0), 3. Ondřej Karlovský - Jakub Jáně (ČR) 97,06 (4), 4. Gauthier Klauss - Matthieu Peche (Fr.) 98,10 (2), 5. Hugo Biso - Pierre Picco (Fr.) 98,13 (0), 6. Filip Brzezinski - Andrzej Brzezinski (Poľ.) 98,61 (2), 7. Pavol a Peter Hochschornerovci (SR) 99,13 (0), 10. Ladislav a Peter Škantárovci 149,96 (50)

K1ž: Fiona Pennieová (V. Brit.) 91,54 (0), 2. Stefanie Hornová (Tal.) 95,04 (0), 3. Viktoria Wolffhardtová (Rak.) 103,48 (2), 4. Eva Ornstová (ČR) 103,69, 5. Claudia Bärová (Nem.) 146,73 (50), 6. Ursa Krageljová (Slovin.) 146,84 (50)