Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Šport

Slováci priniesli z ME v pretláčaní rukou 11 medailí

Z tlačovej konferencie Slovenskej asociácie pretláčania rukou po ME 15. mája 2013 v Bratislave. Na snímke medailistky v juniorskej a ženskej kategórii. Zľava juniorka Rebeka Martinkovičová, kategória žien Lucia Bednárová a Snežana Babaievová a juniorka Andrea Kušnierová. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Lucia Debnárová chcela dve zlaté medaily.

Bratislava 15. mája (TASR) - Sedemnásťčlenná slovenská výprava v pretláčaní rukou priviezla z 23. ME v litovskom meste Druskininkai domov celkove 11 medailí (3 zlaté, 5 strieborných a 3 bronzové - pozn.), z toho sedem vybojovali dievčatá a štyri chlapci-juniori. Šampionát mal vynikajúcu úroveň, štartovalo na ňom 640 športovcov z 26 krajín, o to sú medaily slovenských zástupcov cennejšie.

Lucia Debnárová obhájila titul majsterky Európy v súťaži pravou rukou v kategórii nad 60 kg. Vo finálovom súboji s Ruskou Mazurenkovou síce najskôr prehrala, ale v opakovanom finále jej nedala šancu a zvíťazila. Snežana Babajevová pridala k zlatu v ľavej ruke v najľahšej kategórii do 60 kg v pravačke striebro. Rovnaké kovy vybojovali aj juniori Michal Girášek a Dominik Glod. Debnárová pridala k zlatej medaile v kategórii nad 60 kg striebro v ľavačke, keď prekvapujúco našla premožiteľku v Švédke Caroline Pettersonovej. Kov rovnakého lesku ukoristil v kategórii do 21 rokov Dominik Glod, bronz zavesili na krk Michalovi Giráškovi.

"Sklamanie zo striebornej medaily vo mne určite rezonuje. Asi som už stará... Beriem to tak, že súperky mi otvárajú oči a konkurencia stále rastie. V našom športe nerozhoduje len sila, ale aj technika a taktika. Švédka určite nie je lepšia odo mňa, ale v danom momente bola lepšia a zlato si zaslúžila. Viem sama dobre, kde mám pridať a kde ma topánka tlačí, takže som spokojná s výsledkom a teším sa na septembrové MS v poľskej Gdyni," povedala Debnárová.

Rebeka Martinkovičová obhájila titul juniorskej majsterky Európy. V kúpeľnom meste Druskininkai suverénnym spôsobom triumfovala v súťaži ľavou rukou v kategórii do 70 kg. Martinkovičová postúpila do finále bez jedinej prehry a v dueli o zlato si poradila aj s Turkyňou Ayse Kubrou Yenilerovou. K zlatu v súťaži ľavou rukou v kategórii do 70 kg pridala v pravačke bronz, čo je o stupienok horšie umiestnenie ako vlani. Kov rovnakého lesku vybojovala aj Andrea Kušnieriková v kategórii do 60 kg. "Očakávania boli veľké, cítila som veľký tlak a záväzok. Sú to však skvelé pocity. Pravačka je silnejšia ruka u viacerých súperiek, navyše som mala ťažký žreb. Ale nevnímam bronz ako sklamanie."