Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

ME v plaveckých športoch v Budapešti preložili na budúci rok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Halász

ME sa mali pôvodne konať 11.-24. mája 2020, no predstavitelia Európskej plaveckej ligy (LEN) už 20. marca rozhodli o ich odložení pre šíriaci sa koronavírus.

Budapešť 30. apríla (TASR) - Majstrovstvá Európy v plaveckých športoch sa tento rok v Budapešti neuskutočnia ani v náhradnom termíne. Maďarský plavecký zväz vo štvrtok oznámil, že šampionát zorganizuje až budúci rok.

ME sa mali pôvodne konať 11.-24. mája 2020, no predstavitelia Európskej plaveckej ligy (LEN) už 20. marca rozhodli o ich odložení pre šíriaci sa koronavírus. Nový termín kontinentálneho šampionátu predbežne stanovili na 17.-30. augusta, pandémia však nedovolila zorganizovať podujatie ani v tomto dátume. "Presný termín budúcoročných ME určí novembrový kongres LEN," citovala agentúra MTI šéfa Maďarského plaveckého zväzu Sándora Wladára.

Hoci plavci v Maďarsku už môžu trénovať v bazénoch, stále nie je známe, kedy by sa mohli obnoviť plavecké súťaže. Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Maďarsku doteraz 312 osôb, nákazu novým koronavírusom potvrdili testy u 2775 ľudí.