Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

ME2020: Vodák Grigar postupujúcim krajanom odkázal: Vyhrajte to tam

Na archívnej snímke slovenský reprezentant v kategórii K1 mužov Jakub Grigar. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Vodný slalom a futbal nemajú príliš spoločného, ale túžba po víťazstve spája všetkých športovcov.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Úspech slovenských futbalistov zarezonoval naprieč celou krajinou a potešil aj tých, ktorí majú bližšie k vode ako k trávnikom. Slovenskí kajakár Jakub Grigar priznal, že hoci nepatrí k "skalným" fanúšikom futbalu, postup reprezentácie ne EURO 2020 mu neušiel.

Slováci si zabezpečili účasť na ME víťazstvom v Belfaste nad Severnými Írmi 2:1 po predĺžení. Na vyvrcholenie zápasu si bolo treba počkať až do neskorých nočných hodín, Grigar síce pre povinnosti nevydržal do záverečného hvizdu, o to ho však čakalo príjemnejšie ráno. "Chvíľu som to pozeral, ale potom som išiel spať a pozrel si až ráno výsledok. Futbal veľmi nesledujem, ale vždy fandím Slovákom, takže som to registroval a sledoval. Veril som im a som rád, že to takto dopadlo," povedal pre TASR už istý účastník budúcoročnej olympiády v Tokiu.

Vodný slalom a futbal nemajú príliš spoločného, ale túžba po víťazstve spája všetkých športovcov. Grigar bol vlani prvý Slovák, ktorý si mohol zarezervovať letenku do Tokia, preto vie, aký je pocit dotiahnuť snahu do úspešného konca: "Hráčov to muselo veľmi potešiť, pretože veľa makali, aby to dosiahli, a keď splníte cieľ, to, po čom ste túžili, je to skvelý pocit. Ja si myslím, že keďže je to tímový šport, je to ešte silnejšie, pretože sa chalani navzájom hecujú a v kolektíve to musel byť fantastický pocit."

Slovákov čaká v skupine Poľsko, Švédsko a Španielsko a Grigar má pre nich iba jediný odkaz: "Držím im palce, nech makajú a nech to tam vyhrajú."