Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

ME 2021: Tréner SR Kopúň nominoval na duel s Islandom 20 hráčok

Diana Bartovičová (vľavo), archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenky v tomto roku odohrali deväť prípravných stretnutí s bilanciou jedna výhra, tri remízy a päť prehier.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky vstúpia na začiatku septembra do nového cyklu kvalifikácie ME 2021. Na úvod bojov v F-skupine sa predstavia na Islande (2. septembra o 20.45 SELČ v Reykjavíku), tréner Peter Kopúň nominoval na zraz 20 hráčok.

Slovenky v tomto roku odohrali deväť prípravných stretnutí s bilanciou jedna výhra, tri remízy a päť prehier. "Príprava mala postupnú gradáciu a jej vyvrcholením bude práve štart kvalifikácie na Islande," povedal pre futbalsfz.sk Kopúň.

"Stavili sme na overené mená z prípravy. Všetky hráčky v nominácii poznáme, preto tam nie je žiadne prekvapenie. V portfóliu máme aj ďalšie futbalistky a v budúcnosti sa môžu objaviť v nominácii," konštatoval Kopúň. Na otázku, kde tlačí jeho zverenkyne topánka, odpovedal diplomaticky: "Baby chápu, čo od nich na ihrisku vyžadujem, ale v istých fázach zápasu to môžu robiť na ešte vyššej úrovni. O čo presne ide, si rozoberieme na videu z posledných zápasov proti Rakúsku a Poľsku."

To, že na úvod kvalifikácie nečaká Slovenky nič ľahké, hovorí postavenie Islanďaniek v rebríčku FIFA, v ktorom sú na 17. priečke. Slovenky (47. miesto v rebríčku) však vedia hrať s vyššie postavenými družstvami. Hovoria o tom práve súboje s Poľkami (29. miesto v rebríčku, výhra 1:0 – pozn.) a Rakúšankami (21. miesto v rebríčku, remíza 1:1 – pozn.). "Vieme, že Islanďanky majú silný útok a krídla. Pozeráme sa však na seba, chceme ukázať našu kvalitu. Budem vyžadovať od dievčat to, čo počas prípravy – držať loptu, pozorne hrať v zadných líniách a využívať naše šance," vyhlásil šéf lavičky ženskej reprezentácie. "Nechcem nominované dievčatá dostávať pod tlak rôznymi vyhláseniami. Chcel by som, aby sme v zápase bodovali a tri by boli čerešnička na torte. Chceme prekvapiť súpera," zakončil s úsmevom Kopúň.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie žien na zápas kvalifikácie ME 2021 proti Islandu (2. septembra):



brankárky: Mária Korenčiová (AC Miláno), Lucia El Dahaibiová (USC Landhaus)

obrankyne: Patrícia Fischerová (Czarni Sosnowiec), Andrea Horváthová (Czarni Sosnowiec), Alexandra Bíróová (SKN St. Pölten), Diana Bartovičová (SK Slavia Praha), Petra Zdechovanová (TS Mitech Zywiec), Lucia Haršanyová (MSV Duisburg), Jana Vojteková (SC Freiburg), Alexandra Hollá (ŠK Slovan Bratislava)

stredopoliarky: Mária Mikolajová (SKN St. Pölten), Lucia Ondrušová (1. FC Kolín), Dominika Škorvánková (Bayern Mníchov), Martina Šurnovská (Apollon Ladies FC), Patrícia Hmírová (Górnik Leczna), Lucia Šušková (Czarni Sosnowiec), Valentína Šušolová (FC Slovan Liberec), Kristína Košíková (FC Slovan Liberec)

útočníčky: Veronika Sluková (USC Landhaus), Klaudia Fabová (AZS PWSZ Walbrzych)


náhradníčky:

brankárky: Patrícia Chládeková (1. FC Saarbrücken), Denisa Mochnacká (AZS UJ Krakov)

obrankyne: Monika Bytčánková (ŠK Slovan Bratislava), Monika Havranová (Partizán Bardejov), Michaela Moťovská (FC Slovan Liberec), Diana Lemešová (SKV Altenmarkt)

stredopoliarky: Dominika Koleničková (ŠK Slovan Bratislava), Simona Bačová (ŠK Slovan Bratislava), Lenka Kopčová (FC Slovan Liberec), Jana Maslová (AZS UJ Krakov), Veronika Jančová (MŠK Žilina), Terézia Kovaľová (FC Slovan Liberec)

útočníčky: Martina Švecová (ŠK Slovan Bratislava), Andrea Bogorová (Spartak Myjava)


realizačný tím:

Hlavný tréner: Peter Kopúň

Asistent trénera: Michal Švihorík

Tréner brankárok: Dušan Molčan

Kondičný tréner: Michal Hulej

Masér: Jindřich Ditrich

Fyzioterapeutka: Veronika Rybárová

Lekár: Lucia Knappková

Technická vedúca: Lenka Gazdíková