Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Na MS hydroplánov získal Jung ďalšiu medailu

Na snímke pretekár VŠC Dukla Banská Bystrica a slovenský reprezentant vo vodnom motorizme Marián Jung Foto: TASR/Dušan Hein

Marián Jung na MS hydroplánov tisícstoviek štartoval ako jediný Európan a podarilo sa mu zaokrúhliť počet doterajších medailí na MS na dvadsať.

Lake Alfred 20. októbra (TASR) - Ďalšia medaila, tentoraz v bronzovom lesku, pribudla Mariánovi Jungovi na majstrovstvách sveta vo vodnom motorizme hydroplánov. Na floridskom jazere Lake Alfred v kubatúre 1100 zavŕšil skvelú sezónu opäť na stupňoch víťazov a k predchádzajúcim trom titulom v sezóne pridal ďalší vzácny kov.

Marián Jung na MS hydroplánov tisícstoviek štartoval ako jediný Európan a podarilo sa mu zaokrúhliť počet doterajších medailí na MS na dvadsať. Bola to pre neho úplne nová skúsenosť. "Prvýkrát v hyydroplánoch 1100 štartoval," povedal jeho tréner Ján Miškovič. "Nebolo to jednoduché, mal problémy s riadením, predsa len jazdenie naplocho je úplne niečo iné. Záverečnú bodku za sezónou však vymaľoval a krokodílie jazero, ako slangovo prezývame Lake Alfred, mu doprialo naozaj veľké krokodílie slzy radosti."

Svetový šampionát zastrešovali dve medzinárodné organizácie, Union Internationale Motonautique (UIM) a American Power Boat Association (APBA). Štyridsiatnik Marián Jung sa v tomto roku dvakrát stal majstrom Európy v 0-500 a O-700 a zlatý bol aj v seriáli MS formuly 500, s piatym titulom svetového šampióna v kariére. Vo vodnom motorizme sa stal člen armádneho strediska Dukly Banská Bystrica pojmom a kariéru si plánuje ešte predĺžiť. "Teraz bude mojou najväčšou úlohou vybudovať vlastný tím a pokračovať v spolupráci s výrobcami lodí Trombetta a motorov VRP."