Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Šport

Medzi prípravnými zápasmi Skalice je aj duel s Ufou

Foto: TASR/Dušan Hein

Zverenci trénera Petra Oremusa odštartujú program prípravných duelov 3. augusta na ľade českého prvoligistu HC Olomouc.

Skalica 7. júna (TASR) - Hokejistov HK 36 Skalica čakajú v rámci prípravy pred novou extraligovou sezónou aj dva turnaje - RONA Cup v Trenčíne a o Pohár prezidenta republiky Baškortostan v ruskej Ufe, kde sa Záhoráci predstavia už po štvrtý raz.

Zverenci trénera Petra Oremusa odštartujú program prípravných duelov 3. augusta na ľade českého prvoligistu HC Olomouc, následne ich čakajú dva domáce duely s vicemajstrom českej extraligy Kometou Brno a francúzskou reprezentáciou. V dňoch 16.-18. augusta by sa mali Skaličania predstaviť v Trenčíne na tradičnom RONA Cupe, čo sa však vzhľadom k situácii okolo Zimného štadióna Pavla Demitru ešte môže zmeniť. "V tejto chvíli počítame s účasťou na tomto turnaji. V prípade, že to z akéhokoľvek dôvodu nebude možné, budeme hľadať alternatívne riešenie. S funkcionármi Dukly sme v kontakte, nevidím v tom žiadny problém," uviedol pre TASR generálny manažér HK 36 Peter Srnec.

Po dueloch s HK Nitra a ďalším českým extraligistom PSG Zlín odcestujú Skaličania do Ruska, kde po dvojročnej pauze zabojujú o Pohár prezidenta republiky Baškortostan. Skalica pri svojej poslednej účasti na turnaji v sezóne 2009/10 šokovala mužstvá Kontinentálnej hokejovej ligy, keď aj bez svojej najväčšej hviezdy Žigmunda Pálffyho triumfovala bez straty jediného bodu. Postupne si vtedy poradila so Salavatom Julajev Ufa, Neftechimikom Nižnekamsk i Ladou Togliatti.

Generálkou piateho tímu uplynulého ročníka Tipsport extraligy na novú sezónu bude 9. septembra súboj na ľade Zlína. V tomto termíne by už mohla byť skompletizovaná skalická súpiska pre nový ročník. "Zatiaľ sa nedá povedať, že by bol káder uzavretý. V auguste bude veľa času na vyskúšanie si hráčov, k odchodom či príchodom ešte môže dôjsť," dodal Srnec.



Program prípravných zápasov HK 36 Skalica na sezónu 2012/2013:

3. augusta, 17.00: HC Olomouc (ČR/I.liga) – HK 36 Skalica

7. augusta, 17.00: HK 36 Skalica - HC Kometa Brno (ČR)

9. augusta, 17.00: HK 36 Skalica - Francúzsko

16.-18. augusta: Turnaj RONA Cup Trenčín

21. augusta, 17.00: HK Nitra - HK 36 Skalica

23. augusta, 17.00: HK 36 Skalica - PSG Zlín (ČR)

30. augusta - 1. septembra: Turnaj O Pohár prezidenta republiky Baškortostan (Ufa/Rusko)

9. septembra, 18.00: PSG Zlín (ČR) - HK 36 Skalica