Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mercedes sa nezúčastní na testoch pneumatík vo Francúzsku

Nemecký jazdec tímu Mercedes AMG Nico Rosberg (vpredu v strede) a jeho tímový kolega Lewis Hamilton (prvý sprava) v čele štartového poľa pri nájazde do prvej zákruty po štarte Veľkej Ceny Mexika F1 na okruhu bratov Rodriguezovcov v Mexico City 1. novembra 2015. Foto: TASR

Tím sa sústredí na prvé riadne testy pred štartom nového ročníka, ktoré sa uskutočnia 22. - 25. februára v Barcelone.

Londýn 11. januára (TASR) - Tím úradujúcich majstrov sveta F1 Mercedes sa nezúčastní na predsezónnych testoch pneumatík na mokrú vozovku, ktoré organizuje Pirelli v južnom Francúzsku a kde sa predstavia ďalší traja výrobcovia motorov F1. Informovala agentúra Reuters.

Taliansky výrobca pneumatík informoval, že na dvojdňových testoch v Le Castellet sa 25. a 26. januára predstavia Ferrari, Red Bull s motormi Renault a partner Hondy McLaren. Jazdy s minuloročnými monopostmi s limitovaným množstvom kilometrov bude riadiť Pirelli v úzkej spolupráci s Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA). Pirelli na testy pozvalo limitovaný počet jazdcov, pretože na mokrej vozovke nemôžu ísť naraz viac ako tri autá. Za McLarenu by sa mal predstaviť belgický testovací pilot Stoffel Vandoorne.

Mercedes, ktorý s Britom Lewisom Hamiltonom a Nemcom Nicom Rosbergom ovládol posledné dve sezóny, sa sústredí na prvé riadne testy pred štartom nového ročníka, ktoré sa uskutočnia 22. - 25. februára v Barcelone. Druhé oficiálne testy budú na okruhu Circuit de Catalunya 1.-4. marca.

Sezóna štartuje v Austrálii 20. marca.