Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Messi skóroval v lige v rekordnom 19.zápase v rade

Hráč Barcelony Lionel Messi oslavuje gól do bránky AC Milána vo futbalovom zápase odvety osemfinále Ligy majstrov v Barcelone 12. marca 2013. Foto: TASR/AP Photo

Zaváhanie Barcelony na štadióne Balaidos vo Vigu nevyužil Real Madrid, ktorý iba remizoval v Zaragoze s domácim Realom 1:1.

Vigo 31. marca (TASR) - Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi vytvoril v sobotu ďalší rekord. Gólom prispel k remíze FC Barcelona na pôde Celty Vigo 2:2 a stal sa prvým hráčom, ktorý skóroval v španielskej lige v 19 zápasoch za sebou.

Messi sa tak strelecky presadil proti všetkým účastníkom Primera División. Ofenzívny klenot katalánskeho veľkoklubu zaznamenal v minulej sezóne vo všetkých súťažných stretnutiach dokopy 73 gólov, pričom v prebiehajúcom ročníku ich má na konte 56. Naposledy vyšiel Messi gólovo naprázdno v ligovom zápase ešte 3. novembra

"Moja gólová séria je najmenej dôležitá. Mal som dostatok šťastia, že som skóroval vo všetkých tých zápasoch, čo pomohlo mužstvu," povedal Messi, ktorý dal v tejto sezóne v Primera division 43 gólov a na vyrovnanie minuloročnej päťdesiatky ešte má k dobru deväť stretnutí. "Proti Celte Vigo sme po reprezentačnej prestávke chceli vyhrať, ale nepodarilo sa... Nie je jednoduché vrátiť z reprezentačného zrazu a hneď naskočiť do zápasu s takým tímom, akým je Celta."

Messiho gólová kanonáda odštartovala 11. novembra minulého roku, keď zaznamenal štyri presné zásahy do siete Osasuny. "Je to bezprecedentný rekord," reagoval asistent trénera Barcelony Jordi Roura. "To len dokazuje, aký výnimočný hráč to je. Tí, čo s ním prežívame túto skúsenosť dokážeme oceniť to, čo robí. Až čas ukáže skutočnú hodnotu tohto futbalistu. Je to niečo neuveriteľné."

Zaváhanie Barcelony na štadióne Balaidos vo Vigu nevyužil Real Madrid, ktorý iba remizoval v Zaragoze s domácim Realom 1:1. Zverenci trénera Joseho Mourinha tak stále strácajú na katalánsky tím 13 bodov.



Sumáre 29. kola:



Celta Vigo - FC Barcelona 2:2 (1:1)

Góly: 38. Insa, 88. Oubina - 43. Tello, 73. Messi

Real Zaragoza - Real Madrid 1:1 (1:1)

Góly: 6. Rodri - 38. C. Ronaldo

UD Levante - FC Sevilla 1:0 (1:0)

Gól: 40. Ruben

Rayo Vallecano - FC Malaga 1:3 (1:1)

Góly: 31. Piti (11 m) - 21. Weligton, 55. Baptista, 86. Pedro Morales.